10-08-2024, 07:12
(08-08-2024, 14:50)misfit napisał(a): Testy, shootouty są fajne, tylko, że bardzo łatwo w nich o manipulację. Znając zalety i wady danej technologii już samym doborem filmów do testów mogę sprawić, że taki Samsung QD-OLED znajdzie się na pierwszej lub ostatniej pozycji wśród OLED. Poza tym obcując z danym sprzętem kilka czy kilkanaście godzin, nie sposób wyłapać wszystkie babole. Stąd też zdecydowanie wyżej sobie cenię opinie od zaufanych użytkowników.Tak zgadzam się, że w testach manipulują, ale mimo to je wklejasz. TV nie wypożyczają do domu na testy, (no chyba, że kupno z netu i ewentualny zwrot; nie praktykowałem), wyboru dokonywałem w salonach w oglądając czy testując TV.
Nie mam czasu rozpisywać się nt. dlaczego Samsung nie chce płacić za DV, nawet bez DV są liderem w sprzedaży TV.
Macieja Kopra zna mój kolega, różne rzeczy on mówi
Już na jesień AudioShow, można tam z nim pogadać i zobaczyć m.in. jak wygląda kino na projektorze, jak filmy to jednak projektor, jak dla mnie najbardziej naturalny obraz, ale to wątek o TV.Zawsze rano robię przegląd "prasy" i takie coś wpadło:
https://hdtvpolska.com/najlepsze-telewizory-najlepszy-telewizor-2024-sony-a95l-qd-oled-samsung-s95d-lg-c4-tv-shootout/?fbclid=IwY2xjawEj3KlleHRuA2FlbQIxMAABHc6v06QrTWCSa4ffdUJMeMhtKWNevMN5L1IO-cKmAzag6bDUymPiah1AQA_aem_sIr_0sVtFfuJSsSXC-gqpw#google_vignette
Sony i Samsung z matrycą QD-OLED, którą ja i nie tylko uważam za najdoskonalszą, nie wyobrażam sobie teraz kupić TV premium z matrycą LG.
Można czekać jaką zrobi Sony.
Kolega Wiles chce kupić TV, nie doradzę, nie wiem co można kupić w tej cenie, ale zgadzam się, że nie 43" tylko przeskoczyć na 55", miejsce zawsze się znajdzie.