(20-08-2024, 01:19)Lupusartzzz napisał(a): To pewnie obciach uderzać z moim małym zbiorem na forum z tak wypasionymi kolekcjamiJakim małym? Spokojnie masz na tych zdjęciach (których jakość jest bardzo w porządku, nie ma za co przepraszać
) ze 150 wydań / filmów+seriali. Super zbiór! Lepszy taki niż kupowanie w setki dla samego zbierania.(20-08-2024, 01:19)Lupusartzzz napisał(a): Dzięki forum i stronie dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy na temat interesujących mnie wydań, jaki film posiada najlepszy transfer, które wydanie lepsze, czego unikać itd.I mimo to kupiłeś T2 na Blu-ray

(20-08-2024, 01:19)Lupusartzzz napisał(a): W "Batman 4-Film Collection" przemieniłem płytki na te z nowymi transferami, którymi jestem po prostu zachwycony. Stare płyty oczywiście znajdują się w "pogotowiu".Filmy Schumachera wyglądają obłędnie w remasterach, ale już dwa pierwsze Burtona zdecydowanie wolę w starszych wersjach (nowe mają skopaną kolorystykę i black crusha na Blu).
(20-08-2024, 01:19)Lupusartzzz napisał(a): Tak naprawdę to zazdroszczę tylko jednego filmu zbieraczom wydań 4K UHD - Predatora, który na Blu wygląda okropnie, a to jeden z moich ulubionych filmów:/Nie jestem jakimś hardkorowym fanem UHD (Blu-ray is good enough) ale gdyby ktoś mnie pytał, dla którego filmu warto kupić odtwarzać UHD i zrobić u(hd)pgrade, odpowiedziałbym Predator. Być może najlepszy remaster 4K jaki widziałem (szczególnie porównując go do wcześniejszych wydań Blu-ray).
Punkcik reputacji za fajną prezentację fajnej kolekcji (choć sam fanem horrorów i anime nie jestem)