23-08-2024, 10:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2024, 10:25 przez ILSA FAUST.)
(22-08-2024, 07:43)pearlzfan napisał(a): Niestety dla całej tej teorii z kapsułą Ripley na Romulusie wszystko psuje scena pokazująca kapsułę wylatującą ze stacji tuż przed jej rozbiciem. No bo kto by wustrzelił kapsułę? Ma pewno nie Rain/Andy. Ash? Wtedy pojawia się pytanie: jaki miałby w tym cel?
Ridley Scott wystrzelił tę kapsułę
Disney-FOX zostawiło sobie "furtkę" tym easter eggiem na wszelki wypadek, gdyby film okazał się sukcesem.
No i mamy problem bo się okazał dużym sukcesem, nie tylko w box-office.
Oczywiście technicznie zrobiła to MU-THER a wykonawcą był "laborant" ASH, który uosabia w całej serii Alien czyste korpo-zło, bo o ile inne syntetyki mają liczne problemy "egzystencjonalne" to Ash (Popiół) ich w ogóle nie ma - dyrektywa aby chronić "materiał" Obcego jest ważniejsza niż życie ludzi czy jego samego. Więc w tej kapsule może być zarówno Ripley (furtka nr 1) oraz Alien (furtka nr 2) a jak dla mnie będzie w tej kapsule Alien w ciele Dory (Key) nowej mamusi Obcych, która po porodzie dalej będzie gotowa do reprodukcji kolejnych egzemplarzy. Key spotka się na ekranie z Rain ponownie, to będzie w Romulus 2.
(23-08-2024, 09:29)Azel napisał(a): Nie wiem, jak komiksy, ale w książce "Obcy: Wyjście z cienia" (wydawnictwo Vesper) Ripley się pojawia (akcja ma miejsce przed Aliens).
Cała franczyza Alien kręci się wokół Krio-komór także są one NPC-em do wykorzystania, w szczególności w tym okresie, w którym dzieje się film. To że Ripley ma swoje drugie życie gdzieś tam w komiksach (jeszcze nie znam) to zgoda, kreską da się to wyretuszować, w książkach, zgoda.
Ale ku**a Disney-FOX nie róbcie znowu tego na ekranie w filmach lub serialach z Sigourney Weaver, która ma 74 lata, co jak na kobietę jest już grubo po temacie, bo kolejny ALIEN skończy tak jak Terminator 6 gdzie na siłę wcisnęli Lindę Hamilton.
Jak już to jakieś CAMEO w CGI, najlepiej z tajnych archiwów przy produkcji filmów ALIEN albo ALIENS.
Już w ALIEN 4 Ripley zabija franczyzę, jak już ktoś tęskni bardzo za nią (bo ja wcale) to zabierzcie się za Amandę Ripley w tym czasie, jako młodą kobietę, która może napotkać Rain na swojej drodze.
To jeszcze nie dotarło do wszystkich, ale do Disney-FOX powoli dociera, że oto mamy nową Ripley, w postaci RAIN i ona ma o wiele większy potencjał niż babcia Sigourney Weaver.