12-09-2024, 15:31
(12-09-2024, 12:53)Danus napisał(a): Rozkrec go i sprobuj odpalic bez obudowy podlaczonego do tv. Moze zobaczysz co tam robi to co robi, moze cos sie blokuje.Nie ma szans. Po zdjęciu obudowy sama kieszeń (a to w niej coś nie gra) też jest zabudowana czarnym plastikiem. Żeby go zdjąć musiałbym powypinać wszystko, aby wyjąć "przód" odtwarzacza, a na to jestem za cienki bolek w elektronikę, prędzej to wykończę niż naprawię.
(12-09-2024, 12:53)Danus napisał(a): Jesli nie masz serwisu w lodzi to szukalbym w Polsce, co oczywiscie bedzie skutkowalo wysylka, ale jak mus to mus.Odpada. Jest serwis Panasonica w Warszawie, który naprawia odtwarzacze, ale jak mam wydać na naprawę +wysyłkę to już wolę kupić coś nowego. Naprawa wchodzi w grę tylko u mnie w mieście, gdzie jadę ze sprzętem i wracam z nim = wiem, że nie popsuje mi się w trasie. No i mogę się dogadać w kwestii ceny za naprawę, a na odległość to ktoś po zrobieniu rzuci mi właśnie kwotę rzędu 250 zł i weź tu się ciesz z takiej naprawy.
(12-09-2024, 12:58)prodarek napisał(a): Nie musisz niczego rozkręcać aby wyciągnąć zablokowaną płytę na dole pod odtwarzaczem masz dwa podłużne otwory które odblokowują tackę z płytą. Wkładasz tam drucik do dziurki w białej plastikowej szynie i przesuwasz w bok.Właściciel serwisu, od którego odebrałem odtwarzacz już mi to podpowiedział, ale za cholerę nie potrafiłem tego w ten sposób otworzyć

(12-09-2024, 12:58)prodarek napisał(a): Używany UB150 powinieneś już kupić za 250-300zł.Na allegro/olx obecnie nie ma taniej niż za 570 zł. To już wolę dołożyć te 130 i wciąć nowy ze sklepu, który w razie czego mogę reklamować. Poza tym, chyba właśnie się przejechałem na kupnie używanego, więc nie chcę drugi raz popełnić takiego błędu.
Nie wiem w jaki sposób mógłbyś sprawdzić u siebie czy padł akurat napęd, ale jeśli uważasz że masz taką możliwość to śmiało. Jeśli potwierdzisz, że to coś tak poważnego, że naprawa wyniesie 250-300 zł to od razu trafi do kosza.
Od razu dopytam: Czy UB450 są mniej zawodne? Czy z UB450 jest kompatybilny pilot od UB150? Bo mam dwa + sprawny zasilacz, więc nie wiem czy przy zakupie ograniczać się z tego powodu do tego samego modelu, czy może pójść w nowsze UB450.