04-10-2024, 21:07
(26-09-2024, 19:53)JVC 4K napisał(a): Niestety bez 3D a liczyłem trochę na Blu-ray 3D, dobrze że jest Atmos na DV mi nie zależy bo tego w projektorze nie mam ale za to mam w JVC konkurencyjny format HDR10+ który bije DV na łopatki, więc odpale Romulusa w HDR10+.
Format 3D zdechł jakieś 3-4 lata po premierze Avatara 1, potem szybko pozbyłem się sprzętu i off-setu w tej kwestii, na szczęście równo szybko pojawił się format 4K UHD i dawno wszyscy zapomnieli o 3D, tym Cameron (ojciec 3D) i wytwórnie (w tym Disney) oraz dystrybutorzy.
Także jakieś 10 lat ci uciekło z życiorysu

Co do DV to robiłem swoje porównanie do HDR10+ i DV wypada u mnie lepiej, tym bardziej, że Dolby Vision rządzi w większości wydań mojego ulubionego kina. To że nie masz takiej opcji jak DV to tylko Twój problem a nie DV
Tak to jesteś skazany tylko na HDR10+ lub zwykły HDR bez nakładki.Ja mam wybór to i to - po testach ustawiłem automat na wykrywanie DV i mam z bani rozterki techniczne, więcej się tym nie zajmuję, szkoda czasu, który wolę poświęcić na kolejne projekcje niż "techniczne szachy".
Ja nie ma DV to włącza się HDR10+ i też mam z bani.
Do do proja nie dyskutuję, bo dawno odpuściłem temat coś w okolicy pożegnania z formatem 3D.
średniej klasy OLED w dużym formacie oraz OPPO załatwia pełną obsługę 4K UHD z DV i mam z bani bo raczej 8K się nie pojawi na nośnikach fizycznych bo niektórzy nie są w stanie odróżnić w testach behawioralnych 2K od 4K a reszta polega na komprehach w streamie i też jest szczęśliwa bo może oglądać filmy w telefonie (sic!).