11-11-2024, 18:11
Dzięki. Obraz ujdzie w Under the Skin - w części nocnych ujęć jest nieprzyjemny szumik robiący efekt tak jakby oglądało się go z zajechanej taśmy, ale pewnie ten film po prostu tak ma. W wydaniu US jest to samo + dodatkowo dużo częściej występująca posteryzacja (i inne kwiatki wynikające z kiepskiej kompresji obrazu) niż w niemieckim wydaniu. Edycji UK nie znam, na papierze wygląda to jednak tak, że UK ma średni bitrate ~22,64 Mbps, a DE - ~36 Mb.

Co do Utalentowanego pana Ripley'a - sorry, mam włoskie wydanie, dawno temu kupowane. Już poprawiłem filmoskop.
![[Obrazek: UrdpK1dm.jpeg]](https://i.imgur.com/UrdpK1dm.jpeg)
Jak teraz patrzę to gdzieniegdzie jest trochę black crusha + wyskakujące co jakiś czas zabrudzenia, ale ogólnie tragedii nie ma.
Obecnie jednak wstrzymałbym się z zakupami tego filmu i szczerze mówiąc dziwię się, że jeszcze w tym roku nie doczekaliśmy się świeżego remastera, także na UHD (25 rocznica, serial, itd.).
Liczę na Ciebie, Arrow.

Co do Warner Archive - Fury standard £14.99 minus 5 (kodzik).
Caged i wcześniejsze Night of the Iguana (też obraz petarda) z amazon.pl odpowiednio za 46,16 zł i 53,94 zł.
(11-11-2024, 16:11)fire_caves napisał(a): "Under the skin" nabyłeś w związku z polską, spóźnioną o ledwie 13 lat kinową premierą filmu?LOL, serio? Nawet nie wiedziałem

Co do Utalentowanego pana Ripley'a - sorry, mam włoskie wydanie, dawno temu kupowane. Już poprawiłem filmoskop.
![[Obrazek: UrdpK1dm.jpeg]](https://i.imgur.com/UrdpK1dm.jpeg)
Jak teraz patrzę to gdzieniegdzie jest trochę black crusha + wyskakujące co jakiś czas zabrudzenia, ale ogólnie tragedii nie ma.
Obecnie jednak wstrzymałbym się z zakupami tego filmu i szczerze mówiąc dziwię się, że jeszcze w tym roku nie doczekaliśmy się świeżego remastera, także na UHD (25 rocznica, serial, itd.).
Liczę na Ciebie, Arrow.
(11-11-2024, 13:49)Mefisto napisał(a):Tak się złożyło, że nigdy wcześniej nie miałem tego filmu w kolekcji, ale gdybym miał BD to pewnie też wahałbym się czy robić upgrade do UHD. Martwi mnie to 5/5 od Sveta, ale może będzie dobrze...(11-11-2024, 13:05)misfit napisał(a): Seans African Queen jeszcze przede mną. Wiem, że UHD bazuje na masterze z 2010 roku, ale ponoć i tak daje radę.Czekam na wrażenia. Choć po wrzuceniu ostatnio blu do odtwarzacza stwierdzam, że to jeden z tych tytułów - obok Ceny strachu - których update mi już niepotrzebny, bo prezentuje się rewelacyjnie.

Co do Warner Archive - Fury standard £14.99 minus 5 (kodzik).
Caged i wcześniejsze Night of the Iguana (też obraz petarda) z amazon.pl odpowiednio za 46,16 zł i 53,94 zł.