Juby napisał(a):doskonałe aktorstwo Marka ZuckerbergaTo Cukierberg gra w jakichś filmach?

fire_caves napisał(a):Owszem. Na przykład widząc sceny kręcone na Majdanku (ponoć to pierwszy film fabularny ze scenami kręconymi w obozie koncentracyjnym) przypomniały mi się emocje z moich własnych wizyt np. w Auschwitz. Końcówka w sumie też bardzo tragiczna (ostatnie ujęcia Benjamina). Z drugiej strony chciałem bardzo usłyszeć coś ciekawego od tego Eloge'a, który, samemu ledwie uszedłszy przed ludobójstwem, mógłby mieć coś ciekawego i głębokiego do powiedzenia. Myślę, że mogłoby dorzucić ważny kamyczek do tematyki filmu, ale niestety się nie doczekałem.Ach te Żydy i ich monopol na wieczne cierpiętnictwo, bo w/g nich tylko oni umierali jako ofiary w obozach koncentracyjnych zarządzanych m.in. przez "polskich nazistów", o których opowiadała Nowacka podczas swojego "przejęzyczenia".
fire_caves napisał(a):https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/jesse-eisenberg-otrzymal-polskie-obywatelstwo/eww8p4n,681c1dfaTo teraz następny krok, to zwrot "niesłusznie" zagrabionego majątku.
Reasumując film o Żydach dla Żydów, jak to wędrują sobie po kraju polskich nazistów/antysemitów co wyssali go z mlekiem matki, w poszukiwaniu śladów przodków/zagrabionego majątku itp itd.
PS. Zapewne mój wpis, to będzie co dla niektórych Prawdziwy ból, bo przecież "nie wolno o tym mówić, to niedobra jest".