09-03-2025, 22:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2025, 23:41 przez ILSA FAUST.)
(08-03-2025, 23:51)Mefisto napisał(a): Niestety DVD nadal okupują całą jedną półkę.
Też mi na końcu procesu pacyfikacji i eksterminacji DVD została "półeczka wstydu" na DVD,
ale poradziłam sobie w inny sposób i teraz DVD w ogóle nie zaburza mój kosmos wizualnie, wszystkie dyski, a jest tego kilkadziesiąt sztuk jeszcze (sic!) są poukrywane w innych wydaniach.
Przykład 1: niekiedy DVD jest jako dysk bonusowy z dodatkami (o zgrozo LOTR, Sauron zrób coś z tym), ale są ukryte w zbiorczych STEELBOOK.
Przykład 2: kolejne części franczyz, które nie pojawiły się w formacie co najmniej blu-ray znajdują się w opakowaniu STEELBOOK lub amaray jeśli wydanie STEELBOOK nie istnieje, w jednym z wydań z danej franzyzy, co raz mniej takich przypadków, ale zdarzają się, niestety
Przykład 3: Linda - Psy 1 i 2, Kroll, Demony Wojny, Sara wydane tylko na DVD znajdują się w Amaray do Psy 3 podmieniony na 6 slotowy i czekają na swój czas aż w końcu DVD MAX zakuma, że na wydaniach blu-ray może zarobić z milion złotych lekką ręką. Dosyć już mam oglądania tych filmów w DVD ale no niestety nie mam wyjścia bo takie biznesmany w Polsce jak z koziej dupy trąba. ps. Psy 2 tylko w kopertowym wydaniu są w kolekcjach ludzi (WTF).
Przykład 4: Film na DVD, który nie ma wydania co najmniej blu-ray ląduje w innym wydaniu, innego filmu, tej samej aktorki, lub tego samo aktora, lub reżysera ostatecznie.
I tak oto już się nie wstydzę, że mam DVD na półce, bo ukryte czekają na podmiankę.
Tylko wiem o tym ja, Mefisto i Nisfan.
Ci.....sza....nikomu ani słowa...