03-05-2025, 11:45
Sceny akcji tip-top, Evans, jak mało, który reżyser dzisiaj ma rękę do realizacji rozpierduchy (scena w klubie zjada podobną z JW bez popity, a rozpierdziel w domku w lesie bardzo przypominał podobną sekwencję z Gangs of London, ale tam było jeszcze lepiej imho), niestety wszystko pomiędzy jest bardzo mizerne (wyłaczając może odgłosy broni i strzałów, uzi is back! : D ). Czuć, że ten film przeleżał na półce i było przy nim mocno majstrowane już w postprodukcji. Do tego bieda CGI (imho niepotrzebne) obniża notę. Szkoda, bo mogła to być całkiem dobra rozpierdolka na czillowy wieczór (choć i tak jest to lepsze niż dwa ostatnie filmy ze Stathamem razem wzięte także tego
). Ode mnie średniak 5/10.
Ps. Jak ktoś nie oglądał i mało mu krwawej akcji, to polecam wspomniane Gangs of London. S01 Evans reżyserował EP 1,2 i 5, co czuć w realizcji scen akcji, niestety S02 i 03 już jest tylko producentem i ilość dobrych scen akcji mocno spadła, mimo tego, po słabszym S02 intryga w S03 mnie wciągnęła i obejrzałem cały *.
* Wszystkie trzy sezony łączy jedno - mają słabiutkie, powiedziałbym nawet rozczarowujące, ostatnie odcinki.
). Ode mnie średniak 5/10.Ps. Jak ktoś nie oglądał i mało mu krwawej akcji, to polecam wspomniane Gangs of London. S01 Evans reżyserował EP 1,2 i 5, co czuć w realizcji scen akcji, niestety S02 i 03 już jest tylko producentem i ilość dobrych scen akcji mocno spadła, mimo tego, po słabszym S02 intryga w S03 mnie wciągnęła i obejrzałem cały *.
* Wszystkie trzy sezony łączy jedno - mają słabiutkie, powiedziałbym nawet rozczarowujące, ostatnie odcinki.
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820