22-05-2025, 21:35
(22-05-2025, 20:01)Bender napisał(a): Nie, żebym polegał jakoś specjalnie na nagrodach, ale Emmy to jednak inna liga niż Saturny.
Nominacje Saturny (Andor):
Saturn - Najlepszy aktor w serialu telewizyjnym Diego Luna
Saturn - Najlepsza aktorka drugoplanowa w serialu telewizyjnym Genevieve O'Reilly
Saturn - Najlepszy występ gościnny Andy Serkis
(22-05-2025, 20:01)Bender napisał(a): No ale nawet tu nie do końca jesteś sprawiedliwy, bo jeszcze nie wiadomo, czy na kolejnych Saturnach Andorowi nic nie wpadnie.
Ale ja trzymam za nich kciuki i mam nadzieję że zgarną kilka nagród. Moim zdaniem poziom aktorstwa w drugim sezonie jest równie dobry co w pierwszym (jestem sprawiedliwy), tutaj nie mam nic do zarzucenia - ktoś miał więcej czasu do grania, ktoś mniej. Normalna rzecz.
Aktorzy spisali się na medal, a czy można było lepiej rozplanować drugi sezon? Można się zastanowić, gdy mamy gotowy produkt i punkt odniesienia.
Gdy oglądałem R1 bezpośrednio po Andorze, to rzuciło mi się w oczy jak zmienił się główny bohater i na to nie starczyło czasu w serialu - on tam "rozemocjonowany" niejako w biegu wskakuje do R1, a w R1 jest już "ułożony". To jest moje subiektywne odczucie, ale dla mnie jest to ewidentne.
(22-05-2025, 20:01)Bender napisał(a): Nie kwestionuję nagrody. Ale widzę, co widzę i nie jestem odosobniony w opinii co do aktorstwa czy scenariusza Ahsoki.
I dobrze, ja nikomu nie narzucam co ma się podobać, a co nie.
Niektórych krew zalewa na widok latających wielorybów, a dla mnie to esencja SW i ich brak w Andorze jest jego największą wadą
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥