21-08-2025, 22:10
(16-08-2025, 22:39)HAL 9000 napisał(a): Jak obejrzysz to daj znać jak to u Ciebie wygląda, masz większy ekran.
Wygląda generalnie bardzo ładnie - na obu nośnikach. Bitrate potrafi jednak troszeczkę skakać (choć bez dramatu - najniżej schodzi do 40paru), a w kilku scenach miałem wrażenie, że ziarno nie jest do końca optymalne, niekiedy sprawia też wrażenie rozmytego (głównie na twarzach w scenach domowych w drugiej połowie filmu). Może to wina źródła, a może trochę polecieli kompem, nie wiem. Ale to są szczęśliwie momenty, ogółem obrazek robi wrażenie, a zwłaszcza kolorki.
Natomiast negatywnie zaskoczył mnie dźwięk 5.1 - w scenach dialogowych, głównie na samym początku, miałem jakby pogłos w subwooferach, dość wyraźny. Potem to znika (albo wpierw zostaje przykryte innymi dźwiękami), więc znowu nie wiem czy to wina masteringu, kodowania czy też problem leży u źródła i nikt tego nie poprawiał. W każdym razie było to dziwne, aż sprzęt zresetowałem na wszelki wypadek, żeby wykluczyć błąd systemu

Szczęśliwie jest to znowuż chwilowa niedogodność, która nie przekreśla wydania, a alternatywa w postaci 2.0 jest równie dobra. Także można brać.
Teraz Curly Sue poproszę.