Na screenach po konwersji do SDR nie zobaczysz głównego zarzutu Criteriona, czyli problemów z kodowaniem w jasnych partiach obrazu w części scen, a jeśli już to będą one nieporównywalnie mniej odczuwalne niż w HDR - uwierz mi, wielokrotnie to przerabiałem na wielu przykładach. Nie chcę się powtarzać, ale to, że Mefisto tego nie widzi na projektorze też mnie nie dziwi - na jego sprzęcie najprawdopodobniej też bym tego nie widział 
Jeśli u siebie też nie widzisz wyżej wspomnianych problemów to ok - w takiej sytuacji nie ma sensu kupowania tego filmu po raz kolejny na UHD. Ja u siebie widzę ewidentne problemy z kodowaniem w jasnych obszarach u Criteriona i wciąż liczę na to, że u Warnera tego widzieć nie będę. Widzę, że zamówienie na włoskim amazonie ma już przypisany nr. do śledzenia, więc w przyszłym tygodniu się o tym przekonam.

Jeśli u siebie też nie widzisz wyżej wspomnianych problemów to ok - w takiej sytuacji nie ma sensu kupowania tego filmu po raz kolejny na UHD. Ja u siebie widzę ewidentne problemy z kodowaniem w jasnych obszarach u Criteriona i wciąż liczę na to, że u Warnera tego widzieć nie będę. Widzę, że zamówienie na włoskim amazonie ma już przypisany nr. do śledzenia, więc w przyszłym tygodniu się o tym przekonam.