21-11-2025, 10:00
Wierzę ci, że niczego złego nie widzisz - uwierz mi, że jednak są osoby, które widzą problemy z kodowaniem w jasnych partiach obrazu u Criteriona. I nie, nie chodzi o jakieś lupy, stopklatki, tylko normalne oglądanie w całkowicie zaciemnionym pokoju na 65 calach z 2m i 77 calach z ~2.5m. Niedawno także na naszym forum kilka osób krytycznie odnosiło się w stosunku do podobnej przypadłości w Tron Legacy - w moich oczach, na moich LGkach, niedoskonałości obrazu są bardziej widoczne w Barry Lyndonie, ale z kolei nie aż tak jak np. w Paramountach od teamu B, czy pierwszych UHD od Studio Canala.
Mam czasy z kilkunastoma przykładowymi scenami, które sobie zanotowałem w trakcie oglądania Barry Lyndona, tak aby później porównać je do Warnera, ale nie widzę za bardzo powodu aby je wrzucać na forum i później ew. psuć ci, czy komuś innemu kolejne seanse
Ciesz się swoim Criterionem, jednak aby zaspokoić ewentualną ciekawość, wieczorem wrzucę co dla mnie i nie tylko dla mnie, jest nie tak z kodowaniem na kilku przykładach.
Mam czasy z kilkunastoma przykładowymi scenami, które sobie zanotowałem w trakcie oglądania Barry Lyndona, tak aby później porównać je do Warnera, ale nie widzę za bardzo powodu aby je wrzucać na forum i później ew. psuć ci, czy komuś innemu kolejne seanse
Ciesz się swoim Criterionem, jednak aby zaspokoić ewentualną ciekawość, wieczorem wrzucę co dla mnie i nie tylko dla mnie, jest nie tak z kodowaniem na kilku przykładach.