(08-10-2015, 16:04)Nakf napisał(a):I ja taki obraz lubię :-) byle brak ziarna był efektem użycia dobrej, cyfrowej kamery, a nie zastosowania wspomnianego już tutaj DNR.(08-10-2015, 13:59)Sokal napisał(a): Mało lub brak: Ocalony, dwie części Nocy Oczyszczenia, American Sniper.Wszystkie kręcone cyfrą
(08-10-2015, 14:11)Gieferg napisał(a):To może chodzi o system nadawania? 50/60 Hz tv i 24 Hz blu-ray? Być może coś pokrecilem ;-) chodzi mi o to że filmy w 24 fps niemiłosiernie skaczą. W kinie mnie to drażni. Natomiast telewizja nawet z wyłączonymi uplynniaczami w telewizorze tak nie skacze.Cytat:Telewizja (seriale, dokumenty, sport, teleturnieje) nie kręci przecież w 24 kl/s. Czy się mylę?Czasem się kręci (przynajmniej seriale). Poza tym - standard PAL - 25, Standard NTSC - 30 fps, to nie odbiega od 24 na tyle, żeby robiło specjalną różnicę.
Ps. Nadplynnosci tez nie lubię. Jest jeszcze gorsza niż jej brak. W tv mam 10-stopniową skale i optymalne jest ustawienie 1. Na 2 już są artefakty, a na 3 zaczyna sie dodatkowo efekt teatru/telenoweli. I sorry za offtop.