Wow, to miałeś bardzo dużo szczęścia albo nie zwracasz uwagi na mniejsze uszkodzenia - fakt faktem, że czegoś takiego jak te 2 zdjęcia wyżej nie dostałem chyba nigdy (ewentualnie jedną pozycję mógłbym zaliczyć do podobnej kategorii, ale mimo wszystko było ciut lepiej), ale przy totalnym braku jakiegokolwiek zabezpieczenia na pewno nie przesadzę jak powiem, że średnio jeden na trzy steelbooki przychodzi od Amazona z mniejszymi lub większymi uszkodzeniami. I to nie są tylko moje doświadczenia - wątki na Reddicie są pełne podobnych fotek. Hitem było jak Amazon wrzucał te 3-4 steelbookowe kolekcje do kartonu ledwo co wypełnionego papierem i to co przychodziło do klienta było w naprawdę ciekawym stanie
Od jakiegoś czasu jest trochę lepiej i szczęśliwcom wysyłają te paczki steelbokowe w oryginalnym kartoniku od producenta, ale to nadal nie jest norma.
O tyle dobrze, że z Amazonem prościej jest domagać się wymiany lub pełnej/częściowej refundacji. Ale to i tak loteria - w zeszłym tygodniu replacement steelbooka od Amazona dostałem w gorszym stanie niż pierwszą sztukę
Inna sprawa, że mam wrażenie, że część steelbooków to wyjeżdża z uszkodzeniami już z fabryki/od producenta. Ostatnio pierwszy raz dostałem steelbooka ze sporym odpryskiem farby na froncie od Galapagos, a zamiennik też ma lekką wadę (ale znacznie mniej widoczną) i już odpuściłem, bo nie byłem pewien w jakim stanie przyjdzie trzecia sztuka
Od jakiegoś czasu jest trochę lepiej i szczęśliwcom wysyłają te paczki steelbokowe w oryginalnym kartoniku od producenta, ale to nadal nie jest norma.O tyle dobrze, że z Amazonem prościej jest domagać się wymiany lub pełnej/częściowej refundacji. Ale to i tak loteria - w zeszłym tygodniu replacement steelbooka od Amazona dostałem w gorszym stanie niż pierwszą sztukę

Inna sprawa, że mam wrażenie, że część steelbooków to wyjeżdża z uszkodzeniami już z fabryki/od producenta. Ostatnio pierwszy raz dostałem steelbooka ze sporym odpryskiem farby na froncie od Galapagos, a zamiennik też ma lekką wadę (ale znacznie mniej widoczną) i już odpuściłem, bo nie byłem pewien w jakim stanie przyjdzie trzecia sztuka