( 3 godzin(y) temu)piti198 napisał(a): No co Ty naprawdę? Mam cieszyć się z tego, że na głównej są te "gównonewsy"?Możesz zawsze sam jakieś napisać/znaleźć kogoś kto napisze. Co cię powstrzymuje żeby zaangażować się w społeczność tej darmowej strony? Jak napiszesz, że poziom jest niski/słaby to można to zaliczyć do krytyki, ale jak zaczynasz, że poziom żałosny, a potem wałkujesz w nieskończoność to naprawdę nie wiem co chcesz osiągnąć. Mefisto pisał je za darmo i napisał czemu przestał to czynisz mu dziwne uwagi, że jednak czegoś oczekuje i nie chce poświęcać godzin wolnego czasu na artykuły, których nawet nikt nie przeczyta (wyświetlenia niekoniecznie świadczą o przeczytaniu całości).
( 3 godzin(y) temu)piti198 napisał(a): PS. Jesteś następnym studentem/absolwentem jakiejś filmówki? Kumplem misfita?Właśnie rzecz w tym, że nie jestem niczyim kumplem, a i tak twoje wpisy są wystarczająco dla mnie prowokujące.
( 3 godzin(y) temu)piti198 napisał(a): Jak dotąd nie otrzymałem informacji odnośnie kosztów domeny i serwera. A skąd czerpiesz takie informacje, że to kilka tysięcy rocznie?Napisałem DO kilku, ale jako laik strzelam trochę powyżej 1000. Z doświadczenia życiowego i różnych apeli o wsparcie. Domena jest tania na początku, dopóki nie stanie się rozpoznawalna i indeksowana przez wyszukiwarki. Po kilki latach jej wykupywanie staje się drogie. Nieskompresowane grafiki i zdjęcia na filmoskopie muszą znacznie obciążać transfer i zapewne tylko niski ruch na stronie trzyma koszty w rozsądnych ryzach. Paradoks internetu jest taki, że im więcej wyświetleń tym bardziej rosną koszty, a zyski niekoniecznie chcą za nimi podążać.
Niech to będzie nawet ten tysiąc to i tak nie znajdziesz odpowiedniej liczby użytkowników do stałego finansowania hobbystycznego forum. KMF to hermetyczne grono użytkowników zasiedziałych tam pewnie po 20+ lat. Tacy mogą mieć jakiś sentyment do płacenia, żeby dekady ich życia (setki wpisów) nie przepadło.