Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum › FilmoSkop
FilmoSkop - opinie i komentarze

Strony (82): « Wstecz 1 ... 78 79 80 81 82

Opcje tematu
FilmoSkop - opinie i komentarze
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,326
Reputacja: 150

8 godzin(y) temu
( 9 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  [quote='Mefisto']
Jak samoistnie? Musiałoby mieć odrębny adres od strony? To teraz jak działa? W jakiejś subdomenie?

https://forum.filmozercy.com/
https://filmozercy.com/filmoskop/
https://filmozercy.com/

Już prościej nie mogę tego zobrazować. Chyba, że nie widzisz różnicy.

Cytat:Z tego jak widać da się, tylko wiąże się to z kosztami.

Tamten przykład to wynik polityki i bólu dupy oraz kija w tejże konkretnych osób - takich, którzy muszą się codziennie spowiadać z tego, że nie użyli odpowiednich przyimków i określonej ilości feminatyw. Normalnie nie było na to parcia, tak samo jak teraz nie ma parcia na odcięcie forum od filmożerców - jesteś pierwszym, który ma z tym problem.

Cytat:Wszyscy by czytali.

Nikt by nie czytał. Już pomijam fakt, że trzeba by było być użytkownikiem forum, żeby w ogóle wiedzieć o tekstach. Plus nikt by nie pisał, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pisał pełnoprawnych recenzji na użytek forum.

Cytat:Chyba, żeby ktoś inny ogarnął ten temat i stworzył coś podobnego od nowa.

xD
Tak, zrezygnujmy z ostatnich 10 lat pracy i stwórzmy portal od nowa...

Cytat:Mefisto napisał, że te artykuły są zatrzymane. Widocznie coś źle zrozumiałem.

No bo są. Recenzji filmów/wydań nie ma na stronie od lat, a moje ostatnie teksty nie zostały opublikowane nawet. Teraz jedyna treść jaka się pojawia, to okazjonalnie jakiś komiks (ostatni tekst jest z czerwca) i kinowa premiera (ostatni tekst sprzed miesiąca) oraz Gieferg i jego NN, ale i to od święta, jak coś obejrzy wartego i będzie mu się chciało pisać o tym (ostatni tekst listopad, wcześniej kwiecień). Ale to wszystko totalnie ginie pod zalewem newsów i plotek i jest na tyle przypadkowe, iż trudno żeby to się jakkolwiek liczyło do wartości portalu jako takiego oraz tworzyło jakąś bazę, że o konkurencyjności nie wspomnę. Filmożercy powstali jako portal jawnie kolekcjonerski i w tym tkwiła jego siła przez jakiś czas. Teraz jedziemy już tylko na stałej ilości pasjonatów i bazie filmoskopu, który nawet bez aktualizacji nadal ma wartość.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,858
Reputacja: 85

7 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 7 godzin(y) temu przez piti198.)
Mateusz napisał(a):Tak, znowu źle rozumiesz. I o czym ty w ogóle piszesz? Jaki przekazywanie w inne ręce? xD Może ty oddaj w inne ręce, coś, co tworzysz przez 10 lat. Każdy sobie może założyć forum w każdej chwili, to nie jest fizyka kwantowa i do tego odnosiła się kwestia kosztów serwera. Jak nie potrafisz postawić forum, to znajdź kogoś, kto potrafi, zrób zrzutkę i zapłać mu za postawienie forum i doglądanie go w losowych momentach, kiedy akurat coś się wykrzaczy. Twoje forum będzie wtedy istniało bez powiązania z główną Filmożerców.

Sam zaproponowałeś opłacanie serwera, a potem się z tego wycofałeś. Nikt Ci niczego nie każe. Ja nie widzę problemu, że ktoś ma sprzedać jakąś swoją stronę. Chyba, że tak jesteś do tego przywiązany.
Co do forum zrozumiałem, że chodzi o to forum, a nie o nowe. I po co te ironiczne uwagi?

Mateusz napisał(a):Na stronie głównej przez dłuższy czas pojawiały się zarówno recenzje wydań, filmów, jak i newsy dotyczące wydań i w przeciwieństwie do Ciebie doskonale wiem, ile osób to czytało i jakie przynosiło wpływy z reklam.
Co Ty nie powiesz. Chyba każdy wie, że masz dostęp do statystyk i innych danych. To się nie wymądrzaj panie wszystkowiedzący, jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.

Mefisto napisał(a):https://forum.filmozercy.com/
https://filmozercy.com/filmoskop/
https://filmozercy.com/

Już prościej nie mogę tego zobrazować. Chyba, że nie widzisz różnicy.
Ależ doskonale rozumiem, ale nie będę się wymądrzał w kwestiach technicznych jak niektórzy.

Mefisto napisał(a):Tamten przykład to wynik polityki i bólu dupy oraz kija w tejże konkretnych osób - takich, którzy muszą się codziennie spowiadać z tego, że nie użyli odpowiednich przyimków i określonej ilości feminatyw. Normalnie nie było na to parcia, tak samo jak teraz nie ma parcia na odcięcie forum od filmożerców - jesteś pierwszym, który ma z tym problem.
Jestem pierwszym, który o tym napisał. A problem był od dłuższego czasu, bo na forum wielu użytkowników narzekało na marny poziom tych artykułów na stronie głównej.

Mefisto napisał(a):Nikt by nie czytał. Już pomijam fakt, że trzeba by było być użytkownikiem forum, żeby w ogóle wiedzieć o tekstach. Plus nikt by nie pisał, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pisał pełnoprawnych recenzji na użytek forum.
To Ty tak twierdzisz. Ja nie widzę w tym żadnego problemu, skoro te artykuły trudno wyłowić na stronie głównej, bo toną w zalewie jak Ty określiłeś "gównonewsów".
Na pewno byłby z nich większy pożytek na forum.

Mefisto napisał(a):xD
Tak, zrezygnujmy z ostatnich 10 lat pracy i stwórzmy portal od nowa...

Mefisto napisał(a):No bo są. Recenzji filmów/wydań nie ma na stronie od lat, a moje ostatnie teksty nie zostały opublikowane nawet. Teraz jedyna treść jaka się pojawia, to okazjonalnie jakiś komiks (ostatni tekst jest z czerwca) i kinowa premiera (ostatni tekst sprzed miesiąca) oraz Gieferg i jego NN, ale i to od święta, jak coś obejrzy wartego i będzie mu się chciało pisać o tym (ostatni tekst listopad, wcześniej kwiecień). Ale to wszystko totalnie ginie pod zalewem newsów i plotek i jest na tyle przypadkowe, iż trudno żeby to się jakkolwiek liczyło do wartości portalu jako takiego oraz tworzyło jakąś bazę, że o konkurencyjności nie wspomnę. Filmożercy powstali jako portal jawnie kolekcjonerski i w tym tkwiła jego siła przez jakiś czas. Teraz jedziemy już tylko na stałej ilości pasjonatów i bazie filmoskopu, który nawet bez aktualizacji nadal ma wartość.

Teraz to ja Cię nie rozumiem. Sam jesteś niezadowolony z takiego obrotu spraw, a jednocześnie nie chcesz nic z tym zrobić. To chyba Ci pasuje taki stan rzeczy.

Ogólnie to i tak na tym forum mało co się dzieje, to chyba lepiej żeby miało czymś przyciągnąć użytkowników. Bo ile można czytać wypowiedzi jakichś misfitów, czy różnej maści innych mądrali, którzy wypowiadają się na tematy mało znane zwykłym użytkownikom i nawet nie raczą wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi. Bo jak mi kiedyś inny forumowy ważniak i mądrala napisał, żebym z nim nie dyskutował, tylko potulnie czytał co on łaskawie ma mi do przekazania na forum, bo on studiuje/jest po jakiejś szkole filmowej. Tak sobie myślę, że do niektórych to trzeba by było zwracać się "Jego Ekscelencjo" żeby zaspokoić ich wygórowane ego.
Z tego co widzę, to szkoda czasu na dyskutowanie z kimkolwiek o zmianach, bo Ci co są niezadowoleni to tylko jęczą, ale nic nie robią żeby coś zmienić. Bo pewnie tematy są tu tabu i niebezpieczne do poruszania, jak pisanie co na świecie wyprawia pewien naród.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,326
Reputacja: 150

6 godzin(y) temu
( 7 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  Jestem pierwszym, który o tym napisał. A problem był od dłuższego czasu, bo na forum wielu użytkowników narzekało na marny poziom tych artykułów na stronie głównej.

Ale marny poziom artykułów (choć to bardziej o newsy chodziło) nie oznacza z miejsca odcięcia się po całości od strony i/lub stworzenia nowej.
To jest dokładnie ten sam sposób rozumowania jaki widzimy obecnie na świecie - coś się nie podoba, to z miejsca cancel albo cenzura i nic więcej.

Cytat:Na pewno byłby z nich większy pożytek na forum.

No to pisz, co Cię powstrzymuje? Sam sobie w praktyce zobaczysz, ile będzie z tego pożytku, ale mogę już przyjmować zakłady względem wyniku.

Cytat:Sam jesteś niezadowolony z takiego obrotu spraw, a jednocześnie nie chcesz nic z tym zrobić.

A co mam z tym robić? Za te recki i tak nikt mi nie płacił, co najwyżej dostawałem jakiś egzemplarz filmu z polskiej dystrybucji za darmo, a obecnie szkoda mi czasu i energii na bawienie się w to amatorsko dla garstki potencjalnych odbiorców. Zwłaszcza w momencie, gdy absolutnie nie czuję żadnej potrzeby pisania o nowościach i nie czuję żadnego emocjonalnego związku ze współczesnym kinem, gdyż kultura po całości leży i kwiczy, a nasza cywilizacja upada.

Cytat:Ogólnie to i tak na tym forum mało co się dzieje, to chyba lepiej żeby miało czymś przyciągnąć użytkowników.

Forum takie samo, jak każde inne - co ma tu się niby dziać? Testy nuklearne?
Powtórzę raz jeszcze: cały ten portal, wliczając w to forum, jest nastawione na konkretne hobby, które dzieli ze sobą góra kilkaset osób (wnioskując po tych 319 kolekcjach). Więc czym chcesz przyciągać? Gołymi babami? Big Grin

Co do reszty - zluzuj gacie, naprawdę. I szanuj misfita, bo mamy go tylko jednego.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

5 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 5 godzin(y) temu przez piti198.)
Mefisto napisał(a):Ale marny poziom artykułów (choć to bardziej o newsy chodziło) nie oznacza z miejsca odcięcia się po całości od strony i/lub stworzenia nowej.
To jest dokładnie ten sam sposób rozumowania jaki widzimy obecnie na świecie - coś się nie podoba, to z miejsca cancel albo cenzura i nic więcej.
Przynajmniej zaproponowałem jakieś wyjście z sytuacji, skoro wielu osobom nie pasuje taki poziom artykułów na stronie. Ale jak widać tym co są przeciwko taki stan rzeczy odpowiada. Leo why? For money.

Mefisto napisał(a):No to pisz, co Cię powstrzymuje? Sam sobie w praktyce zobaczysz, ile będzie z tego pożytku, ale mogę już przyjmować zakłady względem wyniku.
Nie mam wiedzy, doświadczenia itp.

Mefisto napisał(a):A co mam z tym robić? Za te recki i tak nikt mi nie płacił, co najwyżej dostawałem jakiś egzemplarz filmu z polskiej dystrybucji za darmo, a obecnie szkoda mi czasu i energii na bawienie się w to amatorsko dla garstki potencjalnych odbiorców. Zwłaszcza w momencie, gdy absolutnie nie czuję żadnej potrzeby pisania o nowościach i nie czuję żadnego emocjonalnego związku ze współczesnym kinem, gdyż kultura po całości leży i kwiczy, a nasza cywilizacja upada.
A ja naiwniak do tej pory myślałem, że wy to robicie hobbystycznie, bo się tym interesujecie. Ale wyszło, że jest tak jak wszędzie. Pecunia non olet.
Co do reszty Twojego komentarza, to nie będę się nad tym pochylał, bo to wygląda na zwykłą prowokację.

Mefisto napisał(a):Forum takie samo, jak każde inne - co ma tu się niby dziać? Testy nuklearne?
Powtórzę raz jeszcze: cały ten portal, wliczając w to forum, jest nastawione na konkretne hobby, które dzieli ze sobą góra kilkaset osób (wnioskując po tych 319 kolekcjach). Więc czym chcesz przyciągać? Gołymi babami? Big Grin

Jakoś na forum kmf można, to nie widzę różnicy. Ale tam aktywnie działa na forum większa ilość osób, a nie wybrańcy, którzy łaskawie przekazują ciemnemu ludowi swoją wiedzę.

Mefisto napisał(a):Co do reszty - zluzuj gacie, naprawdę. I szanuj misfita, bo mamy go tylko jednego.
A co? Już Ci się poskarżył? Tak jak kiedyś go skrytykowałem, to się obraził i napisał że mi nie da polskich napisów do "Miami Vice". Z tego co wiem, to na jego poziomie jest więcej osób.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,593
Reputacja: 721

5 godzin(y) temu
Przepraszam za prywatę, ale nie mogę pozostawić bez odpowiedzi tego typu manipulacji.
Gdybym nie wysłał napisów do piti, to nie otrzymałbym na forum za nie podziękowań w jego specyficznym stylu.

https://forum.filmozercy.com/watek-peter-weir-dziela-wszystkie?pid=97155#pid97155

Za co zresztą później przepraszał:

https://forum.filmozercy.com/watek-peter-weir-dziela-wszystkie?pid=97170#pid97170

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

4 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 4 godzin(y) temu przez piti198.)
Jak wybuchła taka afera, to już przeprosiłem dla świętego spokoju. A cała kłótnia w sprawie napisów była w odpowiedzi na to, że kol. misfit mnie wyśmiał odnośnie kupna Drive o 3 funty taniej od ceny wyjściowej i oczekiwania na obniżkę ceny Pikniku.
PS. Widzę, że Ciebie to trzeba by było kanonizować w Watykanie. Santo subito, alleluja i do przodu. Big Grin
I kończę tą dyskusję, bo zwyczajnie, parafrazując cytat z pewnego polskiego filmu "nie chce mi się z wami gadać".

Odpowiedz
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 115
Reputacja: 9

4 godzin(y) temu
( 7 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  Sam zaproponowałeś opłacanie serwera, a potem się z tego wycofałeś.
On tylko napisał jaka jest alternatywa do utrzymywania forum przez reklamy z portalu z newsami, bo to tam wyświetla się większość z nich, a to przynosi jakiś skromny dochód. Alternatywą jest składka. Koszty utrzymania domeny i serwera dla forum i filmoskopu to pewnie do kilku tysięcy rocznie. No to ile jesteś w stanie wyłożyć z własnej kieszeni i jak myślisz ilu znajdzie się podobnych użytkowników wśród tych kilkudziesięciu najbardziej aktywnych?
Znasz jakieś forum i strony utrzymywane ze składek użytkowników? Bo mi byłoby ciężko wymienić, i kojarzę tylko jedną stronę z przeszłości, którą utrzymywał admin z własnej kieszeni. A pamiętam jeszcze czasy namawiania do klikania pajacyka żeby różne fora utrzymywać. To nie zadziała, każdy woli darmowe (czytaj. z reklam).
Masz tą stronę z newsami na którą nikt nie każe ci zaglądać, zamiast docenić to obrażasz wszystkich wokół. Krytyka też ma swoje granice i formę.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

3 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 3 godzin(y) temu przez piti198.)
adi90a napisał(a):On tylko napisał jaka jest alternatywa do utrzymywania forum przez reklamy z portalu z newsami, bo to tam wyświetla się większość z nich, a to przynosi jakiś skromny dochód. Alternatywą jest składka. Koszty utrzymania domeny i serwera dla forum i filmoskopu to pewnie do kilku tysięcy rocznie. No to ile jesteś w stanie wyłożyć z własnej kieszeni i jak myślisz ilu znajdzie się podobnych użytkowników wśród tych kilkudziesięciu najbardziej aktywnych?
Jak dotąd nie otrzymałem informacji odnośnie kosztów domeny i serwera. A skąd czerpiesz takie informacje, że to kilka tysięcy rocznie?

adi90a napisał(a):Znasz jakieś forum i strony utrzymywane ze składek użytkowników?
Z tego co napisał Mefisto to jest forum kmf.

adi90a napisał(a):Masz tą stronę z newsami na którą nikt nie każe ci zaglądać, zamiast docenić to obrażasz wszystkich wokół.
No co Ty naprawdę? Mam cieszyć się z tego, że na głównej są te "gównonewsy"?

adi90a napisał(a):Krytyka też ma swoje granice i formę.
Nie strasz, nie strasz, bo się zes..sz. Big Grin

PS. Jesteś następnym studentem/absolwentem jakiejś filmówki? Kumplem misfita?

Odpowiedz
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 115
Reputacja: 9

3 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2 godzin(y) temu przez adi90a.)
( 3 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  No co Ty naprawdę? Mam cieszyć się z tego, że na głównej są te "gównonewsy"?
Możesz zawsze sam jakieś napisać/znaleźć kogoś kto napisze. Co cię powstrzymuje żeby zaangażować się w społeczność tej darmowej strony? Jak napiszesz, że poziom jest niski/słaby to można to zaliczyć do krytyki, ale jak zaczynasz, że poziom żałosny, a potem wałkujesz w nieskończoność to naprawdę nie wiem co chcesz osiągnąć. Mefisto pisał je za darmo i napisał czemu przestał to czynisz mu dziwne uwagi, że jednak czegoś oczekuje i nie chce poświęcać godzin wolnego czasu na artykuły, których nawet nikt nie przeczyta (wyświetlenia niekoniecznie świadczą o przeczytaniu całości).

( 3 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  PS. Jesteś następnym studentem/absolwentem jakiejś filmówki? Kumplem misfita?
Właśnie rzecz w tym, że nie jestem niczyim kumplem, a i tak twoje wpisy są wystarczająco dla mnie prowokujące.

( 3 godzin(y) temu)piti198 napisał(a):  Jak dotąd nie otrzymałem informacji odnośnie kosztów domeny i serwera. A skąd czerpiesz takie informacje, że to kilka tysięcy rocznie?
Napisałem DO kilku, ale jako laik strzelam trochę powyżej 1000. Z doświadczenia życiowego i różnych apeli o wsparcie. Domena jest tania na początku, dopóki nie stanie się rozpoznawalna i indeksowana przez wyszukiwarki. Po kilki latach jej wykupywanie staje się drogie. Nieskompresowane grafiki i zdjęcia na filmoskopie muszą znacznie obciążać transfer i zapewne tylko niski ruch na stronie trzyma koszty w rozsądnych ryzach. Paradoks internetu jest taki, że im więcej wyświetleń tym bardziej rosną koszty, a zyski niekoniecznie chcą za nimi podążać.
Niech to będzie nawet ten tysiąc to i tak nie znajdziesz odpowiedniej liczby użytkowników do stałego finansowania hobbystycznego forum. KMF to hermetyczne grono użytkowników zasiedziałych tam pewnie po 20+ lat. Tacy mogą mieć jakiś sentyment do płacenia, żeby dekady ich życia (setki wpisów) nie przepadło.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

43 minut(y) temu
adi90a napisał(a):Możesz zawsze sam jakieś napisać/znaleźć kogoś kto napisze. Co cię powstrzymuje żeby zaangażować się w społeczność tej darmowej strony? Jak napiszesz, że poziom jest niski/słaby to można to zaliczyć do krytyki, ale jak zaczynasz, że poziom żałosny, a potem wałkujesz w nieskończoność to naprawdę nie wiem co chcesz osiągnąć. Mefisto pisał je za darmo i napisał czemu przestał to czynisz mu dziwne uwagi, że jednak czegoś oczekuje i nie chce poświęcać godzin wolnego czasu na artykuły, których nawet nikt nie przeczyta (wyświetlenia niekoniecznie świadczą o przeczytaniu całości).
Jak napisałem nie mam wiedzy, doświadczenia... Mefisto nie pisał zupełnie za darmo, bo jak sam napisał dostawał za to płytę z filmem z polskiej dystrybucji.
A o czym świadczą w/g Ciebie wyświetlenia?

adi90a napisał(a):Właśnie rzecz w tym, że nie jestem niczyim kumplem, a i tak twoje wpisy są wystarczająco dla mnie prowokujące.
Nie zaprzeczyłeś temu pierwszemu pytaniu, a po Twoich wpisach w innych działach forum widać, że masz jakąś wiedzę większą niż zwykły użytkownik to...
I tak jakoś zastanawiająco bronisz tych osób, o których wspomniałem, skoro jak sam napisałeś ich nie znasz.

adi90a napisał(a):Napisałem DO kilku, ale jako laik strzelam trochę powyżej 1000. Z doświadczenia życiowego i różnych apeli o wsparcie. Domena jest tania na początku, dopóki nie stanie się rozpoznawalna i indeksowana przez wyszukiwarki. Po kilki latach jej wykupywanie staje się drogie. Nieskompresowane grafiki i zdjęcia na filmoskopie muszą znacznie obciążać transfer i zapewne tylko niski ruch na stronie trzyma koszty w rozsądnych ryzach. Paradoks internetu jest taki, że im więcej wyświetleń tym bardziej rosną koszty, a zyski niekoniecznie chcą za nimi podążać.
Niech to będzie nawet ten tysiąc to i tak nie znajdziesz odpowiedniej liczby użytkowników do stałego finansowania hobbystycznego forum. KMF to hermetyczne grono użytkowników zasiedziałych tam pewnie po 20+ lat. Tacy mogą mieć jakiś sentyment do płacenia, żeby dekady ich życia (setki wpisów) nie przepadło.
Sam z ciekawości sprawdziłem w necie i może to być 1 - 2 tyś, z tych informacji które ja znalazłem. Nie wiem ogólnie, za co się jeszcze płaci poza kosztami domeny i serwera. Ale nie znam się, to może moje obliczenia są niedoszacowane. Zresztą kol. Mateusz nic mi o tym nie napisał.
Możliwe, że na tym forum tak jest, jak piszesz. Bo widać, że tam są dobrzy znajomi, jest jakaś więź między tymi użytkownikami, nikt się nie wywyższa i nikim się nie gardzi. Jest tam inna atmosfera ogólnie. Ale tu się przyzwyczaiłem z kolei, myślałem, że się tu coś zmieni, ale z tego wychodzi że mimo że są osoby, które narzekają, to nie chcą one zmian.
PS. Dobra już koniec, bo szkoda mi czasu, widać że tu nic się nie zmieni, bo nikt tego nie chce. Idę sobie obejrzeć jakiś film albo pograć na konsoli dla relaksu, bo bardzo mnie wykończyła ta dyskusja. I nie prowadzi ona do niczego konstruktywnego.

Odpowiedz
Strony (82): « Wstecz 1 ... 78 79 80 81 82

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku