Tutaj muszę stanąć w obronie Essewissa - porównanie GoldenEye, które wkleił, to nie jest konwersja HDR->SDR, a to z tego powodu, że w Kaleidescape jest tylko wersja SDR, co widać w pierwszej sekundzie filmiku 
Inna sprawa, że nie bardzo widzę aby na 4K obraz był jakoś znacznie ciemniejszy niż na BD, czy żeby był pojechany ciepłym filtrem. Nawet gdyby był, to jeszcze nie znaczy, że podobnie będzie na nośnikach, akurat w tym serwisie dla bogaczy, wielokrotnie nasz RESET_9999 interweniował, że z przestrzenią kolorów coś nie pykło i np. jest nieintencjonalny red push, którego nie ma na UHD-BD i innych serwisach vod/w streamingu na 4K i później to poprawiali.
A z tym już się w 100% zgadzam

Inna sprawa, że nie bardzo widzę aby na 4K obraz był jakoś znacznie ciemniejszy niż na BD, czy żeby był pojechany ciepłym filtrem. Nawet gdyby był, to jeszcze nie znaczy, że podobnie będzie na nośnikach, akurat w tym serwisie dla bogaczy, wielokrotnie nasz RESET_9999 interweniował, że z przestrzenią kolorów coś nie pykło i np. jest nieintencjonalny red push, którego nie ma na UHD-BD i innych serwisach vod/w streamingu na 4K i później to poprawiali.
(08-03-2026, 18:55)HAL 9000 napisał(a): GoldenEye jeszcze nie wyszło, ale zapowiada się bardzo duża poprawa, bo to co jest na BD, to straszny chłam i wiedziałem o tym na długo wcześniej zanim kupiłem pierwsze UHD. To jest najgorzej wyglądający Bond ze wszystkich bleeeeh
A z tym już się w 100% zgadzam