06-05-2026, 22:49
(06-05-2026, 18:26)misfit napisał(a): Hamnet to póki co najlepszy film z tych, które dane było mi obejrzeć w tym roku jeśli chodzi o nowości (za wiele ich nie było). Samo wydanie UHD jednak głównie dla koneserów i do tego dość ciemne, ze średnim MaxCLL i MaxFALL na poziomie 58 i 3,4 nit (dla porównania Heat - 46/4), co przy jednoczesnym MDL 4000 nit może sprawić problemy niejednemu wyświetlaczowi, więc nie zdziwią mnie głosy, że obraz na BD jest znacznie jaśniejszy (u mnie w DV nie jest, ale w HDR10 już jest).
Natomiast Piękny umysł i Ben Hur brać i nawet się nie zastanawiać - duża poprawa względem BD.
Zachęciłeś i zaciekawiłeś.
Piękny umysł, to był ten trzeci w promocji - też bym to brał, gdybym wcześniej nie kupił
Jak jest z napisami do "Imię róży" - można francuskie wyłączyć, są tam jakieś "wypalone" albo plansze z tekstem (dawno nie oglądałem, to nie pamiętam, czy coś takiego w tym filmie występuje). Wydaje mi się, że w niemieckim wydaniu coś takiego było, co mnie powstrzymywało z zakupem, ale że do tej pory nikt "poważny" anglojęzyczny tego nie wydał, to szok.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥