09-05-2026, 09:33
(08-05-2026, 19:25)misfit napisał(a): Poza tym nie wiem jak sobie radzisz z płytami z blokadą regionalną, ja miałem wewnątrz odtwarzacza kabelek, który robił robotę, ale trzeba było każdorazowo wykonywać kombinację pięciu przycisków na pilocie + restart playera.
Mam 2 OPPO i pierwsze kupiłem bez blokady regionalnej (DIMMER, DIMMER, DIMMER, MUTE, 1 lub 2) więc najczęściej jest ustawione na region A, a drugie te "nowsze" ma blokadę (region B), więc to jest kwestia do której szuflady płytę włożę - o dziwo nie mam żadnej płyty z regionu C

(08-05-2026, 19:25)misfit napisał(a): Moduł lasera też chodził gładziutko po szynach. Mimo to wyczyściłem soczewkę lasera i przesmarowałem prowadnice i śrubę ślimakową
Kupiłem te smarowania, które prodarek polecał i sytuacja cały czas dojrzewa żebym się za to zabrał
Tutaj mam jedno pytanie, bo nie pamiętam jak to wyglądało, gdy wymieniałem laser, czy są tam widoczne resztki starego (fabrycznego) smarowania i czy jeżeli takie są, to czy trzeba je usunąć, zanim się na nowo posmaruje?
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥