28 minut(y) temu
( 1 godzinę temu)sebas napisał(a): Running Man - podziwiam odwagę, ja po godzinie seansu kibicowałem Łowcom.

Przyznam szczerze, że długo podchodziłem do tego filmu i prawie o nim zapomniałem, bo wiedziałem ze "recenzje" miał negatywne (chodź ich nie czytałem). To nie był zakup w ciemno, przed decyzją obejrzałem go w... gdzieś tam... nie ważne gdzie

W każdym razie, spodobał mi się na tyle, że postanowiłem go kupić. Jednak tym razem zgadzam się że wersja z Arnoldem jest lepsza.
( 1 godzinę temu)sebas napisał(a): Szíriusz z 1942 roku - jak to sklasyfikować gatunkowo?
To zdaje się pierwszy film o podróżowaniu w czasie, nie licząc tych krótkich filmików z ery kina niemego, gdzie na bank coś takiego było.
Fantastyki jest tam mało, jest to gatunek romantyczno-patriotyczny, główny bohater zakochuje się, a przy okazji wygarnia swoim przodkom błędy - nie znam dobrze historii Węgier, ale wszystko jest jasne, czytelne i dobrze się to ogląda, film nie zamula. Ma rozrywkowy charakter, a (ewentualne) podróżowanie w czasie jest bardzo naiwnie wytłumaczone (tłumaczenie jest głupie, ale głupsze akcje robił Superman)

( 1 godzinę temu)sebas napisał(a): ak obrazek w Nightcrawler - HDR coś wnosi?
Wczoraj włączyłem, ale musiałem przerwać, dzisiaj planuję obejrzeć - na początku filmu jest wypadek drogowy i płomienie na masce były przepalone, więc albo jest bardzo jasno i mój TV nie dał rady, albo ten HDR jest słaby, zobaczymy, dam znać.
( 1 godzinę temu)sebas napisał(a): o samo pytanie do Blackhat - mam polskie wydanie BD i zastanawiam się, czy jest sens podmieniać...
Wydania od Arrow, dotarły na ostatnią chwilę i nie zdążyłem ich obejrzeć - zamówione na początku lipca (Rarewaves), paczka zaginęła itd.
"Tequila Sunrise" jest pierwszym zakupem bezpośrednio u wydawcy (Arrow) po kilku latach przerwy - przestałem tam zamawiać, jak przy jakiejś promocji nie mogłem sfinalizować zakupu (chyba był jakiś błąd na stronie).
( 1 godzinę temu)sebas napisał(a): In the Dust of the Stars - ależ to fantastycznie wygląda! No i zagrał tam Leon Niemczyk!
Zgadzam się
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥