24-09-2026, 08:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2026, 10:47 przez Kirek.
Powód edycji: poprawa ortografa :(
)
Facebook | YouTube | Instagram
Australijski dystrybutor oferujący coraz więcej filmów w formacie Ultra HD, często są to premiery danego tytułu w tej jakości na świecie.
Przygotowują spory wybór wydań dla danego tytułu. Od wypasionych z koszulkami, plakatami, książkami, przez skromniejsze tylko w slipcover aż po golasy w samym pudełku.
Pierwsze wydania nie zbierały najlepszych opinii jeżeli chodzi o obraz, później rozpoczęli współpracę z Fidelity in Motion (choć nie wiem czy przy wszystkich tytułach).
Sam posiadam od nich dwa poniższe wydania i jestem z nich zadowolony.
ale ponarzekać mogę na posiadane wydanie BD
gdzie nie dołączyli napisów do ścieżek z komentarzami, które są w języku koreańskim
. Same napisy do filmu też jakoś specjalnie nie wyglądają ale tutaj mam na myśli bardziej ich formatowanie, odnośnie tłumaczenia to się nie wypowiem. Z tego co pamiętam to na forum blu-ray.com też ktoś narzekał na przygotowywane przez nich napisy.LISTA WYDAŃ OD UMBRELLA DODANYCH DO FILMOSKOPU
ZAKUPY
Oferują darmową wysyłkę do PL przy zamówieniach powyżej 275 AUD, często też są promocje -15%.
Nie wiem jak to wygląda obecnie gdy zostały wprowadzone nowe opłaty dla przesyłek spoza UE ale wcześniej z tego co pamiętam nie miałem, żadnych dodatkowych opłat. Niestety nie pamiętam kto dostarczał na terenie Polski.
PREMIERY - STYCZEŃ 2027
Dzisiaj w nocy ogłosili też premiery na styczeń i mamy kolejne ciekawe tytuły:
1. "Memento" UHD
2. "I Saw The Devil" UHD
3. "Cube" UHD
4. "Following" BD
![[Obrazek: CUBE_CypherBIG_Packshot_FULL_Exploded.pn...;width=500]](https://shop.umbrellaent.com.au/cdn/shop/files/CUBE_CypherBIG_Packshot_FULL_Exploded.png?v=1790210999&width=500)
![[Obrazek: FOLLOWINGPackshot_FULL_Exploded.png?v=17...;width=500]](https://shop.umbrellaent.com.au/cdn/shop/files/FOLLOWINGPackshot_FULL_Exploded.png?v=1790205353&width=500)
[klik w grafikę = przejście do oferty w sklepie]