12-10-2016, 14:34
(12-10-2016, 14:00)Gieferg napisał(a): Po drugie - nie ma za bardzo o czym pisać w przypadku gdy film ma tylko jedno wydanie soundtracku.Chyba, że jest to sosundtrack/score znakomity (tudzież wybitny). Kilka takich by się znalazło: 1492 Vangelisa, Dracula Kilara, Heaven and Earth Kitaro...
(12-10-2016, 14:00)Gieferg napisał(a): Pewnie. Nawet miałem pytać, czy byś o tym nie założył tematu. Ja w sumie wiem o trzech wydaniach muzyki z jedynki, jednym z dwójki i trójki i tyle, Bo czwórka chyba normalnego soundtracku nie miała wydanego.Dzięki. Tak, czwórka nie miała soundtracku, wydanego w okolicach premiery filmu. Porobię zdjęcia swoich wydań i założę temat.
(12-10-2016, 14:00)Gieferg napisał(a): Co do Piratów - przymierzam się do zakupu AWE, jak dla mnie zdecydowanie najlepszy soundtrack z seriiPełna zgoda co do muzyki Zimmera. Score do 3 cz. Piratów jest u nas OOP (chociaż mi jakimś cudem udało się kupić w empiku nówkę w folii). Pozostaje import. Jedynka i dwójka są do kupienia bez problemu w Polsce (ok. 32-35 zł za podwójny album z Perłą i Skrzynią).
Cytat:Czy ktoś jest w stanie napisać coś o soundtracku z filmu Patriota ? Ile wydań i które warto kupić ?Chodzi pewnie o score Johna Williamsa do filmu z M. Gibsonem. Jest tylko jedno wydanie z 2000 r. Obecnie jest już wyprzedane (w Polsce i zagranicą). Pozostaje polować na aukcjach internetowych.
PS Może warto byłoby utworzyć temat "Muzyka filmowa - dyskusja ogólna" (czy coś w tym stylu) i zamieścić tam posty z kilku ostatnich stron?