12-11-2016, 21:51
Jestem świeżo po seansie, więc tak na szybko:
Film doskonale zrobiony pod względem technicznym i dźwiękowy ( dźwieki obcych - klimat!!! )
Bardzo "surowy" i oszczędny.Taki w stylu "Exmachiny"...intelektualne SF.Główny temat - lingwistyka.
Nie ma fajerwerków, wybuchów laserów i innych pierdołek - jest pokazana relacja pomiędzy bohaterami i to jest , jak gdyby motyw przewodni.
Nie chcę za dużo zdradzać aby nie spojlerować
Film jest świetnie zagrany, pomimo dość powolnej narracji nie ma tu zbyt wielu dłużyzn.
Amy Adams rewelacyjna!!
No i jest zaskakujące zakończenie.
Film nie dla każdego.
Wskakuje na drugie miejsce za "Interstellar", którego jednak nie przebił wg mnie.Oczywiście pozycja obowiązkowa i wskakuje na listę zakupową
Film doskonale zrobiony pod względem technicznym i dźwiękowy ( dźwieki obcych - klimat!!! )
Bardzo "surowy" i oszczędny.Taki w stylu "Exmachiny"...intelektualne SF.Główny temat - lingwistyka.
Nie ma fajerwerków, wybuchów laserów i innych pierdołek - jest pokazana relacja pomiędzy bohaterami i to jest , jak gdyby motyw przewodni.
Nie chcę za dużo zdradzać aby nie spojlerować
Film jest świetnie zagrany, pomimo dość powolnej narracji nie ma tu zbyt wielu dłużyzn.Amy Adams rewelacyjna!!
No i jest zaskakujące zakończenie.
Film nie dla każdego.
Wskakuje na drugie miejsce za "Interstellar", którego jednak nie przebił wg mnie.Oczywiście pozycja obowiązkowa i wskakuje na listę zakupową
Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch