29-09-2017, 21:13
(29-09-2017, 20:39)pred895 napisał(a): Yyyy czyta zewnętrzne napisy z USB do oryginalnych płyt BD i UHD ??
Tak, tak. To oczywiste. Sądziłem, że właściciel Oppo ma jakąś wiedzę na temat żywotności niebieskiego lasera. Poczekam na jego odpowiedź.
(29-09-2017, 20:39)Mierzwiak napisał(a):(29-09-2017, 20:36)Daras napisał(a): Testy porównawcze jakie przeprowadziłem porównując obraz z urządzenia kosztownego oraz relatywnie taniego wprawiły mnie w osłupienieRozwiniesz?
Tak.
W analizach porównawczych skupiłem się na filmach DVD, a pisząc dokładniej na polskich rekonstrukcjach cyfrowych. Wspominając o odtwarzaczu flagowym miałem na uwadze dość dobrze ocenionego w przeszłości Philipsa BDP 9600. Po drugiej stronie barykady stał Sony BDP S1700 (około 300 zł.). W chwili, w której obraz z drugiego urządzenia zaczął wydawać mi się nieco lepszy zakończyłem porównania. Podsumowując: w „starciu” wziął udział Marvell Qdeo (BDP Philips) oraz Precision Cinema Hd Upscaling (BDP Sony). Oczywiście moje spostrzeżenia były wyłącznie subiektywne, choć wystarczające do zrewidowania poglądów.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.