29-11-2014, 12:18
(29-11-2014, 01:51)Jaszczomp89 napisał(a): p.s. Ja bym Godzilli na piedestale nie postawił, a już tym bardziej na pierwszym miejscu
W sumie to nie jest żadna ekspozycja najlepszych filmów, bardziej coś na zasadzie "ostatnio kupione"

Problem w tym, że mam bardzo mało czasu i np. Godzilli jeszcze nawet nie obejrzałem

(29-11-2014, 07:32)blu-ray fan napisał(a): jak oceniasz jakość filmów matrix trylogia,chodzi mi o jakość obrazu,oglądałem polskie wersje i nie jestem zadowolony z jakości,w ciemnych scenach strasznie śnieży jak z vhs
Z tego co pamiętam jakość jest ok. Co do ziarna, to tak jak koledzy tu już wspomnieli, często jest to celowy zabieg twórców filmu, a nie wina sposobu w jaki film został skompresowany na płytce. Wręcz o złej kompresji można powiedzieć wtedy, kiedy w filmie powinno być to ziarno, a zostało ono wyeliminowane przy encodzie po jakimś agresywnym postprocessingu.
Oglądam na: Panasonic TX-P50GT60E (isf) + Sony BDP-S790 + HTPC + Denon AVR-3313 + KEF R300 + KEF R200C + Jamo S602 + REL T5