13-03-2018, 14:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2018, 16:46 przez Daras.
Powód edycji: Korekta cyfry modelu odtwarzacza.
)
(11-03-2018, 12:59)Ethan napisał(a): (…)
No i powiedzcie mi gdzie te cała klasyka w 4k? Nie mówię tutaj o Heat czy Leonie, tylko np dziełach kina radzieckiego pokroju Lecą Zurawie, rzeczach pokroju Przełamując Fale, kinie irańskim pokroju Rękopisy nie płoną czy filmach Ozu. Do tego kino skandynawskie vide Kumple czy Oslo, 31 sierpnia.
(...)
Poniżej gderanie starego dziada…
Punkt widzenia Ethana jest mi dosyć bliski. Kilka uwag na ten temat skreśliłem w temacie poświęconym projektorom. Brak klasyki (w PL) na płytach 4K jest jednym z powodów, dla których nowy format interesuje mnie obecnie teoretycznie. Natomiast w kwestii przepłacania zgadzam się z Mierzwiakiem. W wielu miejscach na forum pisałem o swoim zapasowym odtwarzaczu za około 300 zł. Nie ustępuje on dość kosztownemu kiedyś Philipsowi BDP 9600 z procesorem Qdeo na pokładzie.
Poniżej kolejny przykład home cinema w pokoju gościnnym. Takich polskich klipów mamy w sieci coraz więcej. Hura!
Autor nagrania wyłuszczył „filozofię” posiadania projektora (do 1:25), która w zasadniczej części koresponduje z moją…
https://www.youtube.com/watch?v=vBhg1Z4aFpQ
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.