02-05-2018, 17:50
(02-05-2018, 16:51)wolfman napisał(a): Przeżarło się Daras, jeśli rodzisz się w nowym pokoleniu...
Zgoda, przeżarło się. Ale napiszę coś całkowicie szczerze: gdybym miał rodzić się powtórnie, to właśnie w tamtych czasach. Myśmy życie smakowali! Człek cenił wszystko co musiał wydzierać pazurami. Byliśmy hartowani! Nawet walka o sztukę filmową kosztowała sporo wysiłku. Znajomy organizował wieczorki w dyskusyjnym klubie (VHS): kawa, herbata, przekąski, doborowe towarzystwo itd. Było klawo.
Oczywiście starcie z systemem komunistycznym (mam w tym jako fotograf skromny udział) także kształtowało osobowość. Trza by jakieś badania przeprowadzić, lecz tamci młodzi ludzie w relacji do obecnych – zaryzykuję stwierdzenie – byli twardzi. Depresja? Narkomania? Samobójstwo z powodu zawodu miłosnego? Dopalacze? Alienacja (sam w kinie domowym) itd.? Nie, tego raczej nie zauważałem. I dobrze! Żyło się zdrowo (w rozumieniu holistycznym).
Teraz patrzę na swój magnetowid i wiem, że za jakiś czas napiszę o nim kilka słów. Z konieczności utylizowałem odtwarzacze DVD, a VHS zdaje się być nieśmiertelny...
(02-05-2018, 17:20)Nfsfan83 napisał(a): Mnie ciekawi jedna rzecz, dostałem jak likwidowano wypożyczalnie kaset video katalogi 1991-1994...
Świetna pamiątka.
Wiwat 3 Maja!
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.