16-06-2018, 16:49
Mam do Was pytanie, a raczej podpowiedź co myślicie o tych ustawieniach własnych (tv - Samsung UE46ES6800S). Mam 4 tryby do wyboru: Dynamiczny/Satndardowy/Naturalny/Film - osobiście filmy oglądam na trybie Film, ale i tak jest troszke stonowany względem pozostałych, na dynamicznym i naturalnym praktycznie nie da rady nic oglądać tak wszystko podkręcone, wacham się między Satandardowy i Film
Tryb - Film (jak ustawiłem zalecane parametry po kalibracji z netu, to nie dało się ogladać, wszystko ciemne i marne kolory, więc troche zmieniełem pod siebie, proszę piszcie śmiało czy coś zmienić, włączyć/wyłączyć).
Podświetlenie - 14/20
Kontrast - 100/100
Jasność - 45/100
Ostrość - 25/100
Kolor - 52/100
Odcień (Z/C) - Z50 C50
Kontrast dynamiczny - wył
Tonacja czerni - wył
Odcień skóry - 0
Przestrzeń kolorów - Auto
Tonacja Kolorów - Satandardowy
Filtr zakłóceń cyfr. - wył
Red. zakłóceń MPEG - wył
Tryb Film - wył
Motion Plus - wył
LED Motion Plus - wył
Tryb standardowy - tutaj kolory są bardziej jaskrawe niż w trybie Film, więc musiałem zrobić korekte, i wygląda to tak: (to samo co wyżej, tylko główne parametry musiałem zredukować)
Podświetlenie - 11/100
Kontrast - 80/100
Jasność - 45/100
Ostrość - 15
Kolor 50/50
I co myślicie o tym, jakieś podpowiedzi?? Z któego trybu Wy korzystacie, głownie pod filmy oczywiście...
Tryb - Film (jak ustawiłem zalecane parametry po kalibracji z netu, to nie dało się ogladać, wszystko ciemne i marne kolory, więc troche zmieniełem pod siebie, proszę piszcie śmiało czy coś zmienić, włączyć/wyłączyć).
Podświetlenie - 14/20
Kontrast - 100/100
Jasność - 45/100
Ostrość - 25/100
Kolor - 52/100
Odcień (Z/C) - Z50 C50
Kontrast dynamiczny - wył
Tonacja czerni - wył
Odcień skóry - 0
Przestrzeń kolorów - Auto
Tonacja Kolorów - Satandardowy
Filtr zakłóceń cyfr. - wył
Red. zakłóceń MPEG - wył
Tryb Film - wył
Motion Plus - wył
LED Motion Plus - wył
Tryb standardowy - tutaj kolory są bardziej jaskrawe niż w trybie Film, więc musiałem zrobić korekte, i wygląda to tak: (to samo co wyżej, tylko główne parametry musiałem zredukować)
Podświetlenie - 11/100
Kontrast - 80/100
Jasność - 45/100
Ostrość - 15
Kolor 50/50
I co myślicie o tym, jakieś podpowiedzi?? Z któego trybu Wy korzystacie, głownie pod filmy oczywiście...