(10-08-2018, 20:54)CivilWar napisał(a): Wgrywanie napisów działa tylko, że czasem pobrane napisy wyświetla poprawnie z polskimi znakami, a przy innych pobieranych napisach nie wyświetla polskich znaków tylko jakieś "dziwe" znaczki się wyświetlają w słowach oraz mam mały problem z kursywą (<i>pochylony tekst</i>) - nie bardzo wiem jak te dwie rzeczy poprawić/zmienić na kompie by wyświetlały się na oppo poprawnie. Chyba zależy od tego jakie napisy się pobierze, bo w niektórych przypadkach nie muszę nic zmieniać i napisy są poprawne tj. z polskimi znakami. Wiem, że było to wałkowane w dziale z oppo, ale nie bardzo wiem (co wpisać) jak mam pozbyć się w notatniku w opcjach "zmień" :Potężny i bardzo dobry up. Widać mamona się przelewa z portfela. Używasz kompa? Zakładam ,że tak. Pobierasz napisy to sprawdzaj w notatniku czy są ANSI, jeśli nie to mają tak być i tak zapisany plik będzie miał normalne znaczki polskie. Co problemów z tekstem, to zawsze jest prosta metoda. Jak są pobieraj z serwisu Napisy24 mają podany czas jak na tacy, jak nie ma to Opensubitiles. Włacz film posłuchaj pierwszego dialogu i edytuj napisy w banalnym w obsłudze Allplayer. Więcej opcji ma Subtitle Workshop, ale nie przepadam za nim. Tam to tylko zapisuję jak coś muszę w srt, ewentualnie jak napisy nie znikają po wymówionej kwestii to tam możesz też ustawić Edit/Timings/Automatic durations i będą znikać po danej kwestii. Dasz radę
(10-08-2018, 20:54)CivilWar napisał(a): </i>Czasami podobne znaczki pojawiają się jak bohater wypowiada swoje myśli, lub jest przy okazji narratorem, a nie tylko mięsem armatnim