25-08-2018, 09:21
![[Obrazek: Rojst-Jana-Holoubka-na-Showmax.-Kiedy-pr...rticle.jpg]](https://gfx.antyradio.pl/var/antyradio/storage/images/film/seriale/rojst-jana-holoubka-na-showmax-kiedy-premiera-serialu-i-nowe-odcinki-24949/1763606-1-pol-PL/Rojst-Jana-Holoubka-na-Showmax.-Kiedy-premiera-serialu-i-nowe-odcinki-kto-zagra-w-produkcji_article.jpg)
Lata 80. w Polsce – sam środek ponurego krajobrazu pomiędzy stanem wojennym a Okrągłym Stołem. W niedużym, zapomnianym mieście gdzieś na południowym zachodzie Polski, dochodzi do brutalnego podwójnego morderstwa: młodej prostytutki i miejscowego komunistycznego działacza. W tym samym czasie samobójstwo popełnia również para nastolatków. W miejscowej gazecie o morderstwie ma napisać Witold Wanycz (Andrzej Seweryn), doświadczony, nieco zgorzkniały dziennikarz. Jednocześnie w tej samej redakcji zatrudnia się młody redaktor: Piotr Zarzycki (Dawid Ogrodnik) – syn wysoko postawionego działacza partyjnego. Rozpoczyna na własny rachunek dziennikarskie śledztwo. Czym bardziej angażuje się w sprawę, tym głębiej grzęźnie w tytułowy rojst - bagno, z którego trudno się wydostać.
[opis producenta]
Jestem po drugim odcinku i pierwsze skojarzenia jeśli chodzi o klimat serialu, to Twin Peaks. Morderstwa,mroczny klimat,lata 80, świetni aktorzy z Andrzejem Sewerynem (!) oraz dobra ścieżka dźwiękowa.Taki serial, to ja wciągam bez popity. Zapowiada się dobry rodzimy serial.
Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch