Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Po co ci ten film?

Opcje tematu
Po co ci ten film?
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

04-09-2018, 22:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2018, 22:43 przez Gieferg.)
Cytat:Robocop 3 - tak bardzo wyraźnie odstaje od dwóch pierwszych cześci...
Denny strasznie (2-3/10), ale mam do niego sentyment bo to pierwszy film jaki wypożyczyłem po zapisaniu się do osiedlowej wypożyczalni VHS w 1994 roku. A że trafiła się swego czasu okazja by nabyć dość tanio i uzupełnić trylogię... cóż, fakt faktem, obejrzałem raz i od tamtej pory kurzy się na półce. Ale muzykę ma dobrą Smile

Cytat:Barb Wire - ja rozumiem, że Pamela to ... dobrze wygląda na ekranie, ale żeby od razu film do kolekcji...

Tu też swego rodzaju sentyment zdecydował, poza tym miałem do tego ścieżkę z fajnym lektorem i chciałem z niej zrobić użytek, no i przypomnieć sobie niewidziany od blisko 20 lat film - co z tego przypominania wyszło? Wkleję swoją wypowiedź z innego forum:

Gieferg napisał(a):Mając te siedemnaście lat, zasiadało się do seansu z wywieszonym jęzorem, niestety film, że tak powiem, dupy nie urywa, ale że się było wtedy stosunkowo bezkrytyczny to jakoś się łyknęło. Po blisko dwóch dekadach, znając już reputację Żylety równo mieszanej z gównem przez cały internet, stwierdziłem, że skoro Super Mario Bros i Street Fighter wcale nie były takie złe, to i jej spróbuję dać szansę.

I co?
Może tak - Street Fighter i Super Mario Bros jednak były lepsze, aczkolwiek i Żylecie daleko do poziomu dna, jaki spodziewałem się w tym filmie zastać. Na dobrą sprawę zaczyna się nawet nieźle, chyba najlepiej ogląda się te barowe sekwencje, ale zdarza się też czasem niezła scena akcji (ta po znokautowaniu pokraka). Ostatnio zaliczyłem jeden film z Anną Nicole Smith i przy niej Pamela to prawie kandydat do Oskara, więc aktorstwo także mnie nie zraziło. Przy tym nawet spoko zdjęcia, od czasu do czasu także muzyka, no, po prostu szło bezboleśnie, ale do czasu...

Pod koniec Barb zaczyna szykować się na wojnę i zbroi się jak, nie przymierzając, Arnie w Commando. Widz zaciera rączki w oczekiwaniu na finałowe pierdolnięcie, ale zamiast niego otrzymuje zaledwie pierdnięcie. Barb zostaje rozbrojona z całego arsenału który na siebie narzuciła już po dwóch minutach zanim w ogóle ma okazję postrzelać, a większą część finału spędza na motorze, w kasku z ciemną szybą. Wycwanili się, oj wycwanili. Niestety cały finał to straszna nuda, do tego główny villain ni z gruszki ni z pietruszki z poważnego szefa futurystycznego gestapo przeistacza się w maniakalnego operatora wózka widłowego (WTF?). No i nasza bohaterka tak naprawdę niewiele ma finale do roboty. Gdyby nie ten zgrzyt, byłoby całkiem fajne guilty pleasure z okazjonalnym cycem w kadrze, a tak, też niby jest, ale nie takie fajne. 5/10

Kupione za grosze, a sprzedawać nie ma za bardzo sensu.

---

odbiję piłeczkę:
Na co komu na półce
Elysium - jeden z tych filmów po których wychodząc z kina byłem wręcz porażony idiotyzmem scenariusza.
Oblivion - przewidywalna i przynudzająca kalka z szeregu klasyków, przebrnąłem, ale powtórki nie będzie
Robocop (remake) - R3 może i jest denny, ale w swojej głupocie bywa zabawny, remake mnie tylko i wyłącznie nudził i przez cały seans myślałem o tym, że wolałbym oglądać oryginał po raz trzydziesty.
Total Recall (remake) - j/w nie jestem w stanie znaleźć powodu dla którego miałbym oglądać ten film skoro mogę obejrzeć oryginał.
Tron - Dziedzictwo - o ile oryginał jest jeszcze interesujący choćby ze względu na technikę wykonania tak sequel... usnąłem trzy razy.
A więc... why?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu

Wiadomości w tym wątku
Po co ci ten film? - Gieferg - 14-02-2018, 07:45
RE: Po co ci ten film? - Ethan - 14-02-2018, 09:41
RE: Po co ci ten film? - Gieferg - 14-02-2018, 10:37
RE: Po co ci ten film? - Ethan - 14-02-2018, 22:52
RE: Po co ci ten film? - Juby - 14-02-2018, 11:08
RE: Po co ci ten film? - Gieferg - 14-02-2018, 16:48
RE: Po co ci ten film? - Ethan - 14-02-2018, 19:42
RE: Po co ci ten film? - Gieferg - 14-02-2018, 19:46
RE: Po co ci ten film? - Juby - 15-02-2018, 20:16
RE: Po co ci ten film? - Gieferg - 16-02-2018, 10:01
RE: Po co ci ten film? - Juby - 16-02-2018, 12:20
RE: Po co ci ten film? - Gieferg - 16-02-2018, 13:33
RE: Po co ci ten film? - sebas - 04-09-2018, 21:17
RE: Po co ci ten film? - Gieferg - 04-09-2018, 22:19
RE: Po co ci ten film? - Bender - 04-09-2018, 22:20
RE: Po co ci ten film? - sebas - 05-09-2018, 09:42
RE: Po co ci ten film? - Ethan - 05-09-2018, 11:39
RE: Po co ci ten film? - Gieferg - 05-09-2018, 13:15
RE: Po co ci ten film? - komediowiec - 04-07-2019, 17:50
RE: Po co ci ten film? - Gieferg - 05-07-2019, 13:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku