22-09-2018, 21:04
"Pawtucket Patriot Ale" Petera Griffina kontra "Duff" Homera; który z tych browarów wygrałby pojedynek, na najlepsze piwko spośród świata animowanego "Foxa"? Zresztą panowie Peter i Homer, tak jak wyżej w filmiku to umieściłem, spotkali się nie jeden raz ze sobą, oj nie jeden. A to przez takie zestawienie tych postaci, nieważne w jakich okolicznościach, mamy wręcz pokazane, jak one się od siebie różnią, jak reprezentują seriale, które tworzą, których są najważniejszymi charakterami. Ostatnio skończyłem oglądać 6-ty sezon "Futuramy", pozostając z lekkim geekowskim niedosytem odnośnie tej produkcji, głównie ze względu na niemożność odszukania ostatniego sezonu serialu, który w całości można by obejrzeć gdzieś w sieci, czy ściągnąć - oczywiście na własny użytek. Skoro "Futurama" z tym swoim przedstawieniem "Nowego Nowego Jorku" i świata 2999 roku i kilku lat później również, w koncepcji rzeczywistości, która nie jest taka super, ma swoje wady i często wydaje się być groteskowa, powstała dzięki pomysłowi Matta Groeninga i mi się na prawdę podoba, to "The Simpsons" również powinni wejść wysoko na listę tego typu lubianych przeze mnie animacji. Zresztą pierwszą wskazówkę już mamy: podobny styl graficzny seriali Groeninga; grube, miękkie linie tworzące kontur postaci, ich charakterystyczny wypukłości itp. oraz specyficzny sposób kreślenia sylwetki postaci. Pierwsze 10 sezonów "The Simpsons" przybywajcie! Obym, gdzieś w arkanach ,,internetów" na nie trafił!