W kwestii Xboxa jako odtwarzacze UHD, to nie tyle płyty są problematyczne, co akurat dane egzemplarze konsoli. Kupiłem X1X i na posiadane 30 tytułów, bez problemów odbywało się z 5. Tylko, że ja nie uznałem tego za problem po stronie płyt, sprawdziłem na innym egzemplarzu X1X oraz X1S i okazało się iż wszystkie były normalnie odtwarzane. Skutkiem tego było zgłoszenie konsoli do naprawy gwarancyjnej, a w efekcie wymiany na inny egzemplarz e ramach gwarancji. Na obecnej konsoli nie zauważyłem jakichkolwiek problemów, wszystko odtwarzane jest jak należy. Co do głośności, jest na zbliżonym poziomie do hałasu jaki wydaje PS3 Superslim przy odtwarzaniu BD. W kwestii wygody obsługi, można zakupić pilota, najlepiej oryginalnego m$ I jest ok. Problemy z kolorami z tego co czytałem zostały już dawno skorygowane aktualizacjami.
LG OLED 65C8, Denon AVC-X3800H, Heco Aurora 700, Heco Aurora 300, Heco Aurora Center 30, Jamo ATM50, Dali Alteco C-1, SVS SB-1000, Xbox One X, Panasonic DP-UB820, Playstation 5, Xbox Series X