19-10-2018, 19:30
(16-10-2018, 19:11)Glaeken napisał(a): Czy ktoś ma do polecenia dobry rozdzielacz HDMI 4K? Powiesiłem telewizor i jest na tyle blisko ściany, że mam dostępne z boku jedynie dwa HDMI [...] a te z tyłu są praktycznie wyautowane [...]Z rozdzielaczami jest różnie, bo HDMI, to dość ułomny protokół. Czyli, różne urządzenia mogą ze sobą różnie współpracować.
Na Twoim miejscu próbowałbym wykorzystać gniazda z TV - może kabel z wtykiem kątowym? Każde rozwiązanie pozwalające połączyć klocek bezpośrednio do niezależnego gniazda w TV zamiast do rozdzielacza, będzie lepsze. Może tak być, że kupisz markowy rozdzielacz, nie tani, a i tak będzie słabo współpracował z Twoimi klockami (trzeba będzie np. przestrzegać kolejności włączania, co może być upierdliwe).
Jeśli się upierasz, to ja mogę polecić np. poszukanie w ofercie C4i (znajdziesz w Google). Sklep sprawdzony, klocki dość porządne. Oczywiście nie są jedyni.
Albo ktoś, kto ma identyczne klocki i sprawdzony model splittera działającego z nimi bezproblemowo, w identycznej jak Twoja, konfiguracji.