(17-11-2018, 17:31)wolfman napisał(a): Misfit, a jak duża rozbieżność jest między screenami z tego filmu , a tego co posiadasz na dysku?
Jak sobie odpalę screeny z caps-a-holic na kompie, a tego remastera HDTV puszczę np. na OPPO i przełączę się między jednym a drugim źródłem na tym samym wyświetlaczu to pod względem kolorków wyglądają praktycznie identyko, kompresja jest tylko troszkę inna.
Ogólnie w tym remasterze HDTV widać ogromną przepaść względem DVD. A kolorki ? Jak zestawimy je obok siebie to do obu można się gdzieś tam przyczepić. Z kolei nie mając porównania, jak odpali się tą wersję HDTV to ja przynajmniej nie miałem odczucia abym miał sobie rwać włosy z głowy z powodu kolorystyki.
Cytat:Gdzie kupiłeś?
Niczego nie kupiłem bo się nie da, nagrałem sobie z satki i będę toto trzymał dopóki Cameron i Fox nie przestaną sobie w kulki lecieć. W połowie 2016r. Cameron mówił:
Cytat:"We've done a wet-gate 4K scan of the original negative, and it's going to look insanely good. We're going to do an authoring pass in the DI for Blu-ray and HDR at the same time"
Dwa i pół roku później nadal nic. Nawet nie będę tego komentował bo szkoda klawiatury. Po prostu wstyd abyśmy nie mogli się doczekać tego filmu na BD (o UHD nie wspominając) po ponad dwunastu latach od startu tego formatu.