Wolfmana napisał(a):Zmienili praktycznie cały soundtrack na gorszy
Była lipna muzyka Hornera zrobiona w dwa tygodnie po tym jak zdecydowano się zrezygnować z muzyki Yareda i dalej jest lipna muzyka Hornera zrobiona w dwa tygodnie (z tym, że pewni pocięta i poprzesuwana, bo skoro robił ja na ostatnią chwilę pod wersję kinową to i nie ma opcji, żeby pasowała pod Dir Cuta i musieli z tym kombinować). Troja miała premierę w czasie gdy słuchałem dużo muzyki filmowej szczególnie z tego rodzaju filmów, a soundtrack do niej był jednym z największych rozczarowań filmową muzyką jakie wtedy przeżyłem (prócz ogólnej nijakości copy paste z Bravehearta szczególnie rozwalają). Dlatego dla mnie to bez znaczenia - ten film ma zwyczajnie słabą muzykę (w całości soundtrack przesłuchałem ze dwa razy i nie chciało mi się nigdy więcej do tego wracać) więc nie obchodzi mnie co z nią zrobiono. Żałuję tylko, że nie wymieniono jej w całości. Sam próbowąłem to zrobić ale dałem sobie spokój bo za dużo z tym roboty a efekt nie jest zadowalający gdyż nie da się całkiem oczyścić ścieżki audio z tej muzyki która się w niej znajduje.
Cytat: Niestety muzyka, która kojarzyła mi się z odleglejszymi czasami została zastąpiona trywialnym soundtrackiem jakich wiele w filmach.Przykład konkretnej sceny?
Z dawnymi czasami to się kojarzyła odrzucona muzyka Yareda:
ale jej nie ma w żadnej wersji filmu.
Przy okazji - jaka przerysowana przemoc u diabła?