26-11-2018, 17:46
Mam pewne zasady. Po pierwsze, nie kupuję wydań filmów z zagranicy, czy to w formacie Blu-Ray, czy to w normalnym, przestarzałym DvD. Nawet jeśli niektóre egzemplarze będą dostępne w Polsce, a w opcjach językowych nie będą one zawierały polskich napisów, to ciężko byłoby mi w ogóle je kupić. Nie mam tak, jak niektórzy z was, kolekcjonerskich perełek, tzw. wisienek na torcie, czy rzadkich egzemplarzy w swojej kolekcji filmów Blu-Ray. Jedyne produkcje w tym świetnie jakościowym formacie, które posiadam, i które wcale nie są swoistymi białymi krukami, to te filmy, które można kupić prawie w każdym sklepie internetowym: z dubbingiem, lektorem lub napisami. Wszystkie klasyki kina Sci-Fi / horror/ i te trochę ,,pokręcone", kiczowate dzieła z ponad 50-letnim stażem, które obejrzałem, i o których piszę posty na forum, widziałem gdzieś on-line lub ściągnąłem na własny użytek, nie przekazując nikomu treści filmu dalej, a to ,,piraceniem" nie jest.
Niedługo postaram się przemóc i kupić jakiś film z lat 50-tych, czy 60-tych XX wieku, np. coś z Sci-Fi lub horroru - nasza geekowska tematyka, bez względu na to, czy będzie miał on w wydaniu "Blu-Ray" napisy, czy też nie. "Dvdmax" oraz "Bluedvd" spośród sklepów internetowych oferują całkiem pokaźny zbiór niespolszczanych w żaden sposób produkcji w typie "Blu-Ray", dlatego pora na zmiany i stworzenie odrębnego zbioru w kolekcji Blu-Ray.
Zamierzam wrzucić na inny dział forum foto moich filmów "Blu-Ray", które posiadam w kolekcji, z rozpisaniem filmów, bo okładki mogą być trochę niewyraźne; kto wie.
Niedługo postaram się przemóc i kupić jakiś film z lat 50-tych, czy 60-tych XX wieku, np. coś z Sci-Fi lub horroru - nasza geekowska tematyka, bez względu na to, czy będzie miał on w wydaniu "Blu-Ray" napisy, czy też nie. "Dvdmax" oraz "Bluedvd" spośród sklepów internetowych oferują całkiem pokaźny zbiór niespolszczanych w żaden sposób produkcji w typie "Blu-Ray", dlatego pora na zmiany i stworzenie odrębnego zbioru w kolekcji Blu-Ray.
Zamierzam wrzucić na inny dział forum foto moich filmów "Blu-Ray", które posiadam w kolekcji, z rozpisaniem filmów, bo okładki mogą być trochę niewyraźne; kto wie.