27-11-2018, 11:29
(27-11-2018, 10:13)Bykovsky napisał(a): Chociaż trochę szkoda, bo nie mogę już teraz inwestować w płyty UHD.Niekoniecznie. Jak zaczniesz wreszcie kupować płytki UHD, to jest szansa, że będą chociaż trochę tańsze niż teraz. Ja póki co zostaje przy BD. UHD mam raptem dwie wydania i to kupione w rzeczywistości dla płyt BD. Akurat takie wydania były najtańsze.
(27-11-2018, 10:13)Bykovsky napisał(a): Czy jednak jest jakiś niepisany próg cenowy (wiążący się z jakością), od którego zaczynają się dobre odtwarzacze? Pytania może dla niektórych banalne ale... nie dla mnie, a kto pyta, nie błądziTrudno powiedzieć. Zależy od firmy. Tutaj każdy ma swoje preferencje. Ja mam zaufanie do Panasoników, ale napędy BD do komputera zawsze kupowałem Pioneer. Tutaj decyduje kwestia optyki napędu, a te w drogich i tanich modelach jakiegoś producenta mogą być takie same.
(27-11-2018, 10:13)Bykovsky napisał(a): Nie wiem też, czy odtwarzacz UHD jest konieczny przy moim TV, czy nie lepiej poczekać z tym do zakupu projektora.Myślę, że nie ma sensu płacić teraz za odtwarzacz UHD, jak nie masz "wyświetlacza" UHD.
Druga sprawa, że projektor UHD, taki który pokaże Ci zalety UHD, to wraz z stosowną instalacją (ekran, odpowiednio pomalowane ściany...) to spory wydatek. Zastanawiałeś się może nad dobrym TV?
niespotykanie spokojny człowiek