Kto nie zassysał niech rzuci kamieniem
plusem mojej kolekcji kiedyś pobranej z netu, są wersje lektorskie do mojej obecnej kolekcji oryginalnych DVD. Prawda jest taka, że dwa czynniki wpływają dlaczego ludzie pobierają różne rzeczy z neta: zasobność portfela i dostępność.
Dostępność teraz jest o wiele większa niż parę lat temu, ten czynnik zanika, ale nawet teraz niektóre filmy nie były nigdy wydane w Polsce i co pozostaje import z usa ale wtedy nierzadko przepłacasz, nie mówię, że ktoś tam jedzie i za grosze kupuje.
Zasobność portfela, ja sobie mogę pozwolić w miarę na kupno tego co chciałbym mieć, ale w latach jak był początek neta u mnie to licho z tym było, teraz i tak staram się wybierać dobrą cenę, aby nie przepłacać. Ale niektórzy młodzi ludzi, chcą mieć a jak nie mają za co to nie mają dylematu, oszczędzać czy prosić rodziców ( są prace dorywcze też ) czy pobrać z neta.
plusem mojej kolekcji kiedyś pobranej z netu, są wersje lektorskie do mojej obecnej kolekcji oryginalnych DVD. Prawda jest taka, że dwa czynniki wpływają dlaczego ludzie pobierają różne rzeczy z neta: zasobność portfela i dostępność. Dostępność teraz jest o wiele większa niż parę lat temu, ten czynnik zanika, ale nawet teraz niektóre filmy nie były nigdy wydane w Polsce i co pozostaje import z usa ale wtedy nierzadko przepłacasz, nie mówię, że ktoś tam jedzie i za grosze kupuje.
Zasobność portfela, ja sobie mogę pozwolić w miarę na kupno tego co chciałbym mieć, ale w latach jak był początek neta u mnie to licho z tym było, teraz i tak staram się wybierać dobrą cenę, aby nie przepłacać. Ale niektórzy młodzi ludzi, chcą mieć a jak nie mają za co to nie mają dylematu, oszczędzać czy prosić rodziców ( są prace dorywcze też ) czy pobrać z neta.