Cytat:aż mnie dziwi twoja chęć pisania czegokolwiekCóż, net w robocie

Cytat:Ano jednak MUSI. Bo inaczej traci 100% kontrolę nad swoim życiem.Sorry, nie możesz mieć 100% kontroli nad swoim życiem, jeśli to oznacza również 100% kontroli nad cudzym życiem.
Inna sprawa, że NIKT i NIGDY nie ma 100% kontroli nad własnym życiem. I choćby się zesrał, mieć jej nigdy nie będzie.
Poza tym - ODPOWIEDZIALNOŚĆ za własne czyny, to dobra rzecz.
A tu adekwatny i bardzo trafny tekst
Cytat:Aborcja powinna być "na życzenie".Więc niech morderstwa na ludziach którzy nam przeszkadzają też będą na życzenie. Jak mi sąsiad hałasuje po nocy i nie daje spać, a ja mam wstać o 5 do roboty, to nie mam 100% kontroli nad własnym życiem. W związku z tym pójdę go odjebać i nikomu nic do tego.
Cytat:Każda sytuacja jest inna i jej ocenę (z konsultacją z lekarzem i psychologiem) powinna podjąć osoba, która potem będzie musiała to dziecko wychowaćKto powiedział, że będzie musiała? Nie chcesz - oddajesz.
Cytat:Tak myśląc każdy, kto nie może mieć dzieci niech sie idzie bujać. Bez sensu.Normalna rodzina to ojciec, matka i dzieci, a dzieci pozbawione tego powinny właśnie to dostać.
Jak sobie para homo skombinuje matkę/ojca zastępczego, który im pomoże to dziecko zrobić, jedno z nich jest faktycznie tego dziecka rodzicem, ok, niech się opiekują. W innym wypadku - nope.
Cytat:W zasadzie to norma.Widać mamy inne definicje normy.
Cytat:A u nas na razie nawet tabletki PO nie kupisz bez recepty.To mi akurat wyleciało z głowy, zdaje się, że to dość świeża zmiana i zawdzięczamy to PiSiorom. Widać "PO" im się źle kojarzyło i musieli zakazać

Cytat:Kultura zbudowana w krajach islamu to jednak coś więcej.Obejdziemy się doskonale bez tego "czegoś więcej".
Cytat:Mam wrażenie Gief, że nie dzieli nas zbyt dużo lat :-)I nie musi.
Tak czy inaczej generalnie ludzie z wiekiem przesuwają się raczej na prawo, obserwuję na wielu przykładach, w tym swoim własnym. Aktualnie mam wrażenie, że jestem gdzieś po środku.