Cytat: I istnieje granica, gdy to się zmienia, do tego czasu to jest poza katygoriami „czyjegoś życia”, bo to w najlepszym przypadku „potencjalne życie”.A od kiedy jest to "Życie"?
Skoro mówisz "dowolność" to gdzie się ona kończy? W ogóle gdzieś się kończy? Do kiedy można, a od kiedy nie? I dlaczego tak, a nie inaczej? Kto i na jakiej podstawie ma o tym decydować?
Cytat: I ten potencjał ma wpływ na kogoś faktyczne życie, które jest już w pełnym rozkwicie. Na kogoś przyszłość, karierę, emocje ... na tysiąc spraw.O antykoncepcji słyszał? Bo teraz to pierdzielisz jak Natalia Przybysz, a nią akurat szczerze gardzę za to co zrobiła i w jaki sposób o tym mówi.
I nie, to nie jest taka obca mi sprawa, bo byłem raz w sytuacji, gdzie myślałem, że pojawi mi się na świecie drugie dziecko, którego w zasadzie nie planowałem. Ostatecznie fałszywy alarm, ale zdążyłem przemodelować całkowicie myślenie o przyszłości dostosowując je pod nowe okoliczności. Abortion was not an option.
Cytat:każdy powinien sam zadecydować.Dziecko ma zazwyczaj dwoje rodziców

Cytat:To kolejne życie będące w szponach systemu domów dziecka lub w najlepszym przypadku zaadoptowane (ale nie przez gejów ;-)) Jedni to zaskceptują, a inni popadną w syndrom odrzucenia.Lepiej więc im tego oszczędzić, zdecydować za nich i ich zlikwidować. PRO-CHOICE, QRVA!
Cytat:Znowu sprowadza kobiety do roli inkubatora, który coś musi, bo ktoś tam powiedziałCoś musi dlatego, że coś zrobiła. Konsekwencje własnych decyzji. Życie na tym w dużej mierze polega.
A jeśli ciąża nie wynikała z działań podjętych dobrowolnie, wtedy owszem, słowa nie powiem, jeśli ktoś się zdecyduje na aborcję.