(13-12-2018, 11:25)Szczepan600 napisał(a): Wygląd świadczy o kształcie czegoś. Nie o tego cechach głębszych.Mówimy o rzeczach zbadanych i znanych, to nie jest żadna filozofia. Wiadomo jak jest rozwinięty płód np. w tygodniu czwartym i dwudziestym czwartym, co ma swoje odzwierciedlenie w jego wyglądzie zewnętrznym.
Nie wiem o jakich cechach głębszych piszesz. Dwudziestolatek postawiony obok 5-latka to dla ciebie też zestawienie o którym nie da się nic powiedzieć na podstawie samego ich wyglądu zewnętrznego?
Cytat:To nie argument. To taka szpilka. Kryteria „zabójstwa” tyczą się czegoś, co można określić jako ludzkie/świadome. Tutaj mówimy o zlepku komórek. Zwłaszcza zawieszonym w konflikcie, gdzie po drugiej stronie jest jskaś osoba.Usunięcie ciąży w 9. miesiącu to zabójstwo? Tak czy nie?
Jak to możliwe że można odpowiadać za podwójne morderstwo w przypadku zabicia kobiety w ciąży (w różnych krajach obowiązują różne stopnie zaawansowania ciąży od których płód traktuje się jako drugą ofiarę)? Dlaczego stosujesz bezmyślne określenie "zlepek komórek" bez względu na tydzień ciąży?
Cytat:Widzisz zrobiłem dokładnie to samo co ty i już masz z tym problem. Po prostu absurdalnie wręcz zestawiasz tematy lgbt i aborcji.Nigdzie niczego nie zestawiam, napisałem że bawi mnie rzucanie się o prawa dorosłych ludzi którzy sami mogą zadbać o swoje interesy i walczyć o nie przy jednoczesnym popieraniu odbierania podstawowego prawa jakim jest prawo do życia tym najdrobniejszym, najbardziej bezbronnym tylko dlatego, że ktoś ma akurat taki kaprys. Chodzisz w koszulce "Aborcja jest OK"?

Cytat:Co do eutanazji to nie chcę mówić o nieścisłości. Zapytam kiedy uważasz ją za „Ok”?Co to znaczy kiedy? Wtedy kiedy ktoś chce się jej poddać.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K