13-12-2018, 19:13
(13-12-2018, 18:09)Gieferg napisał(a): Nfsfan83 - prosiłeś o cytaty, dostałeś cytaty, ustosunkujesz się?
Z ciekawości, nosisz tzw "odzież patriotyczną"? Żołnierze wyklęci, śmierć wrogom ojczyzny, te sprawy?
Cytat:A czy wśród lgbt są ludzie wierzący w Boga? czy to się wyklucza?Wierzą czy nie i tak są z góry skazani na piekło. Tak słyszałem
Koszulkę z orłem dobry pomysł warto sobie kupić
to nie chodzi o odzież, jak słyszę hymn to mam łzy w oczach lub widzę weteranów na 11 listopada.W bibli to było kiedyś, w koranie aktualne dzisiaj:
https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/zabijanie-niewiernych-w-biblii-i-koranie-podobienstwa-i-roznice/sm3448f
"A to przeczytamy w Koranie:
– Zabijajcie ich wszędzie, gdzie ich znajdziecie i wypędźcie ich, skąd was wypędzili, gdyż bałwochwalstwo gorsze jest od zabijania. Lecz nie walczcie przeciw nim przy świętym Meczecie, chyba, że uderzą pierwsi. Wtedy nie wahajcie się ich zabijać. Oto sprawiedliwa zapłata niewiernym – (Koran 2, 191)"
jednak nie słyszałem, aby chrześcijanie byli nagradzani i zapewnione mieli miejsce w niebie za zabijanie innowierców.