Sebas - trafne spostrzeżenie z tą kwestią aborcji/adopcji - nie wiem skąd Szczepan chce wziąć te dzieci na adopcję dla homo, skoro wszystkie niechciane zostaną wedle jego propozycji poddane aborcji
Jeszcze raz powtórzę - za błędy się płaci. Przekroczysz prędkość - płacisz mandat, zabijesz kogoś - idziesz do więzienia, zajdziesz w niechcianą ciążę - wiadomo.
Z jakiej niby racji akurat w tym wypadku konsekwencja miałyby być likwidowane żeby komuś było wygodniej?
Ja znam parę która wzięła 9-latkę z domu dziecka. Z tym, że na razie nie adoptowali tylko są rodziną zastępczą.
Jeszcze raz powtórzę - za błędy się płaci. Przekroczysz prędkość - płacisz mandat, zabijesz kogoś - idziesz do więzienia, zajdziesz w niechcianą ciążę - wiadomo.
Z jakiej niby racji akurat w tym wypadku konsekwencja miałyby być likwidowane żeby komuś było wygodniej?
Cytat: Po pierwsze, to nie do końca jej ciało. Po drugie, żeby był płód, to jeszcze musi być, że tak powiem pewien wkład ze strony mężczyzny. W tej całej przepychance odnośnie prawa do aborcji zdanie ojca jest pomijane.Igzakli. Jakoś mało kogo obchodzi co facet ma do powiedzenia, bo przeciez nie chodzi z brzuchem, to co go to obchodzi.
Cytat:Nie zawsze. Znam osobiście parę, która chciała adoptować 10-letnie dziecko.
Ja znam parę która wzięła 9-latkę z domu dziecka. Z tym, że na razie nie adoptowali tylko są rodziną zastępczą.
Ethan napisał(a):Każda kobieta jest feministką. Inaczej siedzi/powinna siedzieć w domu.What. The. Actual. Fuck?