(17-01-2019, 13:53)KaMario napisał(a): Zapewne gdyby ceny były poprawnie wprowadzone to by wszystkim klientom przedłużyli okres oczekiwania na towar zamiast anulować zamówienia.Tylko, że nie wszystkim zamówienia anulowali. Mi nikt zamówienia nie anulował, jak widziałeś powyżej inne osoby wklejały wiadomości, że będą dalej informowani. Czyli napiszę po raz już kolejny to samo: każdy sklep podszedł do sprawy indywidualnie. Pewnie dlatego, że zwykły pracownik nie ma pojęcia czemu tego filmu nie ma ani kiedy będzie. To są moje gdybania ale trudno mi sobie wyobrazić sytuację by pracownik sklepu który ogarnia kilka działów np w sytuacji gdy ma takich zamówień kilkadziesiąt, obsługuje na sklepie ludzi + ma swoje obowiązki będzie siedział i do każdego pisał osobno emaile z tłumaczeniami. Jeszcze jak by miał wyjaśnione co jest pięć i czas to może. Natomiast wątpię by miał czas, informację oraz chęci. Stąd pewnie większość zamówień anulowali standardowymi notkami. Jak zrobili ostatnio promo z filmami po 22,99 zł wybrałem sobie 2 filmy które były dostępne w moim markecie. Niestety po godzinie dostałem email z taką wiadomością jak ty. Nikt mi nie pisał specjalnych treści o braku towaru. Byłem tego samego dnia w sklepie odebrać jeszcze inny film i zapytałem o tą sytuację czemu www pokazywało stan na sklepie. Pani wytłumaczyła mi, że najzwyczajniej sklep może pokazywać np 1-2 sztukę ale jeśli np ktoś to ukradł czy z nudów wrzucił gdzieś indziej to ona nic zrobić nie może. Próbowała jeszcze szukać tych filmów jako że i tak miałem czas i przeglądałem sobie inne rzeczy na sklepie ale najzwyczajniej nie znalazła. To są tylko ludzie i jak dla mnie nie ma co bić piany. Tym bardziej, że jak wczoraj czy przedwczoraj ktoś pisał u nich te zamówienia nie lecą z jakiegoś magazynu centralnego i nie odpisuje jakaś centrala tylko pracownik konkretnego sklepu.
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |