19-01-2019, 11:54
(19-01-2019, 10:19)Marioo napisał(a): ma praktyczne doświadczenie z zewnętrznymi nagrywarkami bluMożna też kupić wewnętrzną, ale zapakować w zewnętrzną kieszeń, na USB. Ja tak zrobiłem niedawno, jak pozbywałem się stacjonarnego PC. Cenowo wychodzi trochę drożej, ale masz większy wybór napędów. Ja chciałem Pioneera, a te w wersji zewnętrznej są dość drogie.
(19-01-2019, 10:42)vandel napisał(a): Kupuj tylko verabtim płytki szczególnie 2 warstwowe.Zgadza się, ale z dwuwarstwowymi Verbatimami mam problem. Nagrywanie potrafi się przerwać i płytka do wyrzucenia. Podejrzewam, że to może być spowodowane tym, że mój Pioneer już swoje lata ma, a ostatni update firmware był kilka lat temu, pewnie wcześniej niż te płytki BD-R DL od Verbatim które kupuję pojawiły się na rynku. Jakiego oprogramowania używasz do nagrywania, jeśli można wiedzieć?
(19-01-2019, 11:09)Szczepan600 napisał(a): Jakieś nagrywki płyt i grzebanie się w syfku zamiast wygodnego seansu od rękiCo masz na myśli pisząc "syfik"? Oprogramowanie? Te w stylu DVDfab (lub podobne) jest bardzo łatwe w obsłudze. Wystarczy mieć plik z prawidłowo zakodowanymi i zsynchronizowanymi napisami. Temat opisany na forum dokładnie. Żadna filozofia, po prostu kilka kliknięć. Taki sam zestaw czynności musi zrobić użytkownik Oppo, jak po raz pierwszy przygotowuje napisy. W przypadku nagrywarki musisz jedynie wykonać klika kliknięć więcej, żeby nagrać i potem już masz "wygodny seans od ręki". Dodatkowo, tak jak napisał Gieferg nie jest ograniczeniem region, czy dostępność filmu z polską wersją językową. O zmniejszeniu kosztów zakupów płyt (dzięki licznym promocjom na amazonach) nawet nie wspomnę.
niespotykanie spokojny człowiek