23-02-2019, 13:01
Z tym USA to niby streaming zabijają nośniki fizyczne, choć dla mnie to ciągle "wypożyczalnia cyfrowa" czyli bulisz kasę i nic z tego nie masz. Wydaję, że nośnik BD został zrobiony aby po 1 ukazać filmy w lepszy wydaniu i to jest na plus, choć z drugiej strony jakby dać dobry materiał na dvd9 to też by było dobrze, po drugie i chyba było ważniejsze aby rozkręcić sprzedaż gównianych wtedy tv FHD. Pamiętam jak kupowałem w 2015 tv i pytam gościa z "media nie-expert" jak skalowanie sygnału SD (kabówka, dvd czy dvdrip) w tych nowych tv, a on mów kicha, szajs, oczy panu wypadną
a potem kupuję Sony 40W705C (testowany przez godzinę w Sony Center - pendrive z różnym materiałem video) i jetem zachwycony co robi LED i dobry procek skalujacy.
A czemu OPPO się wycofał z UHD??? podobno robili jedne z lepszych odtwarzaczy? W obecnych czasach, korpo nie wycofują się z czegoś co przynosi kasę
a potem kupuję Sony 40W705C (testowany przez godzinę w Sony Center - pendrive z różnym materiałem video) i jetem zachwycony co robi LED i dobry procek skalujacy. A czemu OPPO się wycofał z UHD??? podobno robili jedne z lepszych odtwarzaczy? W obecnych czasach, korpo nie wycofują się z czegoś co przynosi kasę