08-03-2019, 17:49
Z powodu mojego wzrastającego z dnia na dzień zainteresowania filmami Blu-Ray/4K, czyli sprzedawanymi obecnie w sklepach płytami 4K, których to filmów w takiej wysokiej i ponoć bardzo płynnej jakości obrazu, i jego immersyjnej palecie kolorów, jeszcze nie oglądałem, zbliżam się powoli do zakupu odtwarzacza Blu-Ray/4K. Obecnie nie mam pojęcia, który z modeli odtwarzaczy wybrać, dlatego nie zasypuje was linkami propozycji kupna takowego sprzętu; w grę wchodzi urządzenie o wartości do 700-800zł, najlepiej nowy lub używany, lecz jakoś w miarę dobrze zadbany. Odbiornik TV, który posiadam to "LG 55UJ701V-ZC", z którego jestem umiarkowanie zadowolony; nie narzekam na dynamiczny HDR i częstotliwość odświeżania, choć ilość cd/m2 jest na średnim poziomie, bo gdyby było powyżej 1000... byłbym w raju.
Posiłkując się modelem TV, który posiadam, jaki odtwarzacz Blu-Ray/4K polecacie, abym mógł kupić, w granicach 700-800zł? W końcu trzeba by spróbować doświadczyć tych filmów 4K, które są w sprzedaży.
Posiłkując się modelem TV, który posiadam, jaki odtwarzacz Blu-Ray/4K polecacie, abym mógł kupić, w granicach 700-800zł? W końcu trzeba by spróbować doświadczyć tych filmów 4K, które są w sprzedaży.