On napisał tak:

Zresztą w obecnych czasach jest wysoce prawdopodobne, że rynek nośników 4k zostanie mocno wyhamowany przez serwisy VOD i nie ma się co spodziewać ilości tytułów zbliży się do tych wydanych na zwykłym Blu-ray.
Cytat:Natomiast dziecięcą satysfakcję sprawia mi rozpakowanie oryginalnego krążka BD i umieszczenie go w odtwarzaczu stacjonarnym.Czyli kopia zapasowa raczej nie przejdzie, bo to nie będzie to samo.

(09-03-2019, 15:37)Wolfman napisał(a): To jest mit gubiący nie jednego. Jeśli masz zupełnie gdzieś steelbook 4k, to po mcu czy dwóch po premierze kupujesz nośnik 4k w promocji 2x15 ,2x10, 4x10, że o 5 euro ostatniej promocji nie wspomnę. Promocji jest tak dużo i są tak gęsto usiane, że kolegom z forum , aż 4k się przejadło.O tym że na zachodzie jest mnóstwo promocji wiem doskonale, bo przeglądam oferty. W moim wypadku problem jest jedynie taki, że spośród filmów które wyszły w UHD łącznie z zapowiedziami na ten moment interesuje mnie raptem kilkanaście, podczas gdy tych w 1080p jest kilkaset. Moja kolekcja ma nieco ponad rok i w pierwszej kolejności kupowałem te które są dostępne w przyzwoitej cenie i polskiej dystrybucji. Teraz przychodzi powoli czas na filmy dużo mniej popularne, których w większości nie dostaniesz od naszych dystrybutorów a które nawet jeśli wyjdą w 4K, to na pewno nie będą tanie z racji na dużo mniejszego kręgu zainteresowanych.
(09-03-2019, 15:37)Wolfman napisał(a): Ceny Oledów spadły mocno w dół, pisanie , że kogoś nie stać już można wsadzić między bajki. Format 4k przestał być większym dobrem luksusowym niż bd czy dvd.Tylko kupno Oleda i Oppo to wydatek bliski lub przekraczający 10 tysięcy, co raczej nie jest standardem trzy zakupach sprzętu wideo w Polsce. Ba, u nas nawet odtwarzacze Blu-ray marnie się sprzedają. Zauważ że z przytaczanych danych w innym temacie sprzedaż filmów na DVD (USA) w dalszym ciągu jest na całkiem wysokim poziomie, co zaskakuje zważywszy że inne nośniki nie są znacznie droższe a poziom zarobków jest tam nieporównanie lepszy jak u nas.
Zresztą w obecnych czasach jest wysoce prawdopodobne, że rynek nośników 4k zostanie mocno wyhamowany przez serwisy VOD i nie ma się co spodziewać ilości tytułów zbliży się do tych wydanych na zwykłym Blu-ray.